Ένα σοβαρό επεισόδιο, με πρωταγωνιστή τον Νίκο Παππά, εκτυλίχθηκε στην τελευταία συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που έρχεται να ενισχύσει περαιτέρω τις πληροφορίες πως το πάλαι ποτέ αρραγές προεδρικό μπλοκ της Ενωτικής Κίνησης οδηγείται σε κατακερματισμό και μάλιστα με τη σιωπηρή συναίνεση του Α. Τσίπρα.

Ο τελευταίος, αν και δηλώνει αμέτοχος, εν τούτοις φέρεται να κινεί τα νήματα στις παρασκηνιακές συνεννοήσεις για την αλλαγή ηγεσίας δι’ άλλων αντιπροσώπων και όχι του διδύμου Ν. Παππά και Χ. Σπίρτζη, αλλά μέσω του Α. Φλαμπουράρη και της Ο. Γεροβασίλη.

Συγκεκριμένα, ο Ν. Παππάς, όπως και ο Χ. Σπίρτζης, στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας εμφανίστηκαν να μη γνωρίζουν πως για την επιλογή του Σ. Φάμελλου στη θέση του επικεφαλής της ΚΟ είχαν προηγηθεί «διαβουλεύσεις» για λογαριασμό της Ενωτικής Κίνησης από άλλα πρόσωπα της εμπιστοσύνης του Α. Τσίπρα. Και μάλιστα εκτός από την περίπτωση του κ. Φάμελλου άρχισαν να υποψιάζονται πως εν αγνοία τους γινόταν συζήτηση και για την υποψηφιότητα του Α. Χαρίτση για την αρχηγία.

Αυτό προκάλεσε την έκρηξη του Ν. Παππά, ο οποίος απευθυνόμενος στον Α. Φλαμπουράρη, που έδειχνε να γνωρίζει καλά τι είδους «συμφωνίες» είχαν γίνει, φέρεται να του είπε: «Έχω φάει τόσα χρόνια όλα τα σκατά και τώρα με αδειάζετε».

Δημοσιεύτηκε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 4/7