Το γεγονός ότι ο Ν. Ανδρουλάκης κράτησε την έδρα της Α΄ Θεσσαλονίκης, στερώντας την είσοδο του Χ. Καστανίδη στη Βουλή, αποτελεί ασφαλώς αναφαίρετο δικαίωμά του.

Εκείνο βέβαια που θα πρέπει να προβληματίσει τον Χ. Καστανίδη είναι πως, αντί να διαμαρτυρηθούν οι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ με την απόφαση του Ν. Ανδρουλάκη, ξεσηκώθηκαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, δεν χρειάζονται και βαθυστόχαστες αναλύσεις σε αυτή την εξέλιξη όταν μιλούν οι ίδιοι οι αριθμοί. Στην Α΄ Θεσσαλονίκης το ΠΑΣΟΚ ήρθε τέταρτο κόμμα, πίσω και από το ΚΚΕ.

Αν δεν ήταν υποψήφιος και ο Ν. Ανδρουλάκης ίσως το κόμμα έχανε και αυτή τη θέση από την Ελληνική Λύση του Κ. Βελόπουλου, που βρέθηκε μια ανάσα πίσω από το ΠΑΣΟΚ. Ο Χ. Καστανίδης στη δήλωση που έκανε για να εκφράσει την ενόχλησή του είπε και κάποια πράγματα που, αν μη τι άλλο, δικαιώνουν τον Ν. Ανδρουλάκη. Όπως ότι έρχεται πρώτος στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ στην Α΄ Θεσσαλονίκης. Ναι, αλλά αυτό δείχνει σιγουριά επανεκλογής, ακόμη και αν το κόμμα πέφτει στα τάρταρα. Άρα ατομικό εφησυχασμό και όχι συλλογική έγνοια. Ή πως δεν θα κατέβαινε υποψήφιος στις εκλογές της 25ης Ιουνίου εάν ο Ν. Ανδρουλάκης τον ενημέρωνε πως θα κρατήσει την έδρα στην Α΄ Θεσσαλονίκης. Δηλαδή, ο Χ. Καστανίδης δεν είχε σκοπό να βοηθήσει το ΠΑΣΟΚ να αυξήσει τα ποσοστά του, εάν ήξερε πως δεν θα κρατήσει αυτός την έδρα.

Πάντως, η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του Ν. Ανδρουλάκη, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι θα ανοίξει πολιτικό γραφείο στη συμπρωτεύουσα, κάτι σαν Παράρτημα της Χαριλάου Τρικούπη, και κάθε δεκαπέντε ημέρες θα συνεδριάζει εκεί το κόμμα.

Δημοσιεύτηκε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 3/7