Οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι το αµέσως επόµενο project που θα κληθούν να φέρουν εις πέρας οι Γιάννης Μπρατάκος, Παύλος Μαρινάκης και Θανάσης Νέζης, χωρίς µάλιστα να πάρουν µεγάλη ανάσα από τις εθνικές κάλπες, αφού οι συνδυασµοί θα πρέπει να κλείσουν µέχρι το τέλος Αυγούστου.

Ως εκ τούτου, σε ελάχιστους µόλις µήνες τα ψηφοδέλτια του κόµµατος θα πρέπει να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους για τις ανοικτές εκκρεµότητες σε σχέση µε την παροχή στήριξης από τη Ν.∆. σε συγκεκριµένες περιφέρειες και δήµους. Τώρα, µάλιστα, που τα «γαλάζια» ποσοστά έφτασαν στα ύψη, το χρίσµα της Πειραιώς θα συνιστά για πολλούς επίδοξους τοπικούς άρχοντες κάτι σαν... διαβατήριο επιτυχίας.

Μέχρι στιγµής, λοιπόν, εκκρεµεί η επιλογή της Ν.∆. για το Βόρειο Αιγαίο, δεδοµένης της απαράδεκτης συµπεριφοράς που επέδειξε σε µια σειρά από κρίσιµες στιγµές στη διαχείριση του Mεταναστευτικού ο περιφερειάρχης Μουτζούρης, αλλά και για τη Θεσσαλονίκη, όπου η µέχρι πρότινος σίγουρη στήριξη του Κωνσταντίνου Ζέρβα τίθεται υπό αµφισβήτηση, υπό το βάρος του αρνητικού κλίµατος που έχει δηµιουργηθεί για τον ίδιο στους κόλπους µιας µερίδας «γαλάζιων» στελεχών της συµπρωτεύουσας, αλλά και των κενών που προέκυψαν σε σηµαντικά κοµµάτια της διοίκησής του.

Πάντως, οι πιθανότητες φαίνεται να είναι υπέρ του νυν δηµάρχου, µε φόντο και τη µη κάθοδο αµιγώς κοµµατικού υποψηφίου στον Πειραιά, όπου ο Γιάννης Μώραλης βαδίζει σταθερά γα µια νέα τετραετία. Aλλη µία κρίσιµη απόφαση θα πρέπει να ληφθεί στην Πελοπόννησο, όπου έπαιξε δυνατά το προηγούµενο διάστηµα το όνοµα του Κώστα Βλάση, χωρίς όµως να έχει τεθεί σε καµία περίπτωση εκτός µάχης ο νυν περιφερειάρχης, Παναγιώτης Νίκας. Τέλος, για την Πάτρα, η στήλη είχε γράψει πριν από αρκετούς µήνες το όνοµα του Ιάσονα Φωτήλα. Κρατήστε την πληροφορία και τα υπόλοιπα προσεχώς...

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 24/6