Οι εκλογές της 25ης Ιουνίου ανέδειξαν νικήτρια τη Νέα Δημοκρατία, με ποσοστό 40,55% και 158 έδρες, ενώ στη δεύτερη θέση και με μειωμένο ποσοστό ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος συγκέντρωσε το 17,83% και μόλις 48 έδρες.

Οι επαναληπτικές εκλογές αποδείχθηκαν απρόβλεπτες για ορισμένους υποψηφίους, οι οποίοι δεν κατάφεραν να μπουν στη Βουλή, σε αντίθεση με τα... ταίρια τους.

Ανάμεσα σε αυτούς ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης, υποψήφιος στη Β' Πειραιά, ο οποίος έμεινε εκτός Βουλής και η σύντροφός του Μαρίνα Κοντοτόλη, η οποία εξελέγη βουλευτής στον νομό Τρικάλων.

64997ecf5ec73

«Χωριστά» θα πορευτούν και οι Σωκράτης Φάμελλος με τη σύντροφό του Αναστασία Γκαρά. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη στη Β' Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ, όμως η σύντροφός του, επίσης υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον Έβρο δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τις ψήφους που χρειαζόταν για να επανεκλεγεί.

64997f8e9e8be

Εκλογές 2023: Τα ζευγάρια που θα είναι μαζί στη Βουλή

Περισσότερο τυχερά στάθηκαν άλλα ζευγάρια του πολιτικού χώρου που θα κάθονται σε διπλανά έδρανα για την επόμενη τετραετία.

Ανάμεσά τους οι  βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου και Δημήτρης Τζανακόπουλος.

6499800d42e02

Μαζί στη Βουλή θα βρίσκονται και η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία κράτησε την έδρα στη Β’ Θεσσαλονίκης και έβαλε στη Βουλή τον σύντροφό της Διαμαντή Καραναστάση.