Αξιοσημείωτη είναι η δραστηριότητα που έχει αναπτύξει η υποψήφια στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας και εκπρόσωπος Τύπου της ΟΝΝΕΔ, Πορφυλένια Κανελλοπούλου, η οποία συμμετέχει σε περιοδείες και εκδηλώσεις της ΝΔ στο πλαίσιο της εκλογικής μάχης για την επίτευξη της αυτοδυναμίας. 

Η Πορφυλένια Κεναλλοπούλου τη Δευτέρα συμμετείχε ως ομιλήτρια στο κεντρικό περίπτερο του κόμματος στο Σύνταγμα σε εκδήλωση της Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων ΝΔ, με πρωτοβουλία της Γραμματέως Χρυσαυγής Ατσιδάκου, με θέμα την έμφυλη βία

Στη συζήτηση συμμετείχε η ευρωβολευτής της ΝΔ Ελίζα Βόζενμπεργκ, η οποία μίλησε για την εξέλιξη της θέσης της γυναίκας στον δικηγορικό κλάδο τις τελευταίες δεκαετίες.


Η Πορφυλένια Κανελλοπούλου συμμετείχε ως νέα δικηγόρος, μαζί με τον Σύμβουλο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Στέλιο Λεριό , τους Συμβούλους της Ένωσης Ασκ. & Νέων Δικηγόρων Αθηνών Κώστα Λιακόπουλο και Γιώργο Βουνίδη και άλλους νέους δικηγόρους. 

«Στόχος μας ήταν η ανάδειξη των περιστατικών έμφυλης βίας, που μπορεί να έρθουν αντιμέτωποι οι νέοι δικηγόροι ως επαγγελματίες, αλλά και ως υποκείμενα στον χώρο εργασίας τους. Είναι στο χέρι όλων μας να μην επιτρέψουμε να διαιωνίζονται αυτά τα απάνθρωπα φαινόμενα. Το στοίχημα δεν είναι μόνο η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας και η ενθάρρυνση των θυμάτων να σπάνε τη σιωπή τους, αλλά και η παροχή της όσο το δυνατόν μεγαλύτερης κατάρτισης στους νέους επιστήμονες για τον αποτελεσματικό χειρισμό τέτοιου είδους υποθέσεων», σημείωσε η Πορφυλένια Κανελλοπούλου. 

Σε μια εποχή που τα περιστατικά της έμφυλης βίας παραμένουν διαρκώς ψηλά στην επικαιρότητα, ήταν χαρά μου να συμμετέχω...

Δημοσιεύτηκε από Porfylenia Kanellopoulou στις Τρίτη, 20 Ιουνίου 2023