Χωρίς αντίπαλο παίζει ο Γιάννης Μώραλης στον Πειραιά, αφού ο υπερκομματικός χαρακτήρας που διαθέτει ο συνδυασμός του δημάρχου από τη γέννησή του μέχρι και τώρα είναι πιο έντονος από ποτέ.

Ήδη, έχουν αρχίσει οι ανακοινώσεις των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων, ενώ ιδιαιτέρως σημαντική από σημειολογικής, αλλά και ουσιαστικής πλευράς ήταν η επίσημη στήριξη που του παρείχε ο τρίτος εκλεγμένος «γαλάζιος» βουλευτής στην Α’ Πειραιά στις κάλπες της 21ης Μαϊου, αλλά και μέχρι πρότινος επικεφαλής της μείζοντος αντιπολίτευσης του Δήμου του μεγάλου λιμανιού, Νίκος Βλαχάκος.

 Άλλωστε ήταν κοινό μυστικό ότι το μέτωπο αυτό έχει κλείσει εδώ και καιρό για την Πειραιώς, αλλά και... γενικώς. Για την ιστορία και μόνο, αξίζει να σημειωθεί ότι σε ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας με τον δήμαρχο βρίσκονταν εδώ και καιρό για ζητήματα της καθημερινότητας, τόσο ο Γιάννης Μπρατάκος, όσο και ο Παύλος Μαρινάκης.

Κι επειδή μιλάμε για Πειραιά πάρτε κι ένα ωραίο κουιζάκι. Ποιος πρώην «γαλάζιος» πολιτευτής με σημαντικό στίγμα στους κόλπους των παραγωγικών τάξεων της πόλης και πρωτοπαλίκαρο του συστήματος Μητσοτάκη στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ το 2016, έχει δεχθεί κρούση από τοπικούς παράγοντες προκειμένου να διεκδικήσει τη δημαρχία ενός από τους δήμους της Β’ Πειραιά;

*Δημοσιεύθηκε στην «Απογευματινή» της Κυριακής