Με αμείωτη ένταση συνεχίζει τις περιοδείες της στη Μαγνησία η Ζέττα Μακρή, με στόχο την αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 25ης Ιουνίου. 

Eκτός από τις προεκλογικές της ομιλίες και περιοδείες στα χωριά του νομού στο πρόγραμμά της ότι περιλαμβάνει και τα σχολεία του νομού Μαγνησίας, καθώς τις τελευταίες ημέρες βρέθηκε στο ειδικό νηπιαγωγείο και δημοτικό στον Βόλο, στο δημοτικό σχολείο  Σκοπέλου, ενώω συμμετείχε στις εκδηλώσεις για την λήξη της σχολικής χρονιάς. 

Η υποψήφια βουλευτής Μαγνησίας έχει ισχυρές σχέσεις με την εκπαιδευτική κοινότητα, καθώς διετέλεσε υφυπουργός Παιδείας στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η ίδια στις σχολικές εκδηλώσεις συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς,μίλησε με τους γονείς. Άλλωστε η πρωτοβάθμια και η ειδική αγωγή ήταν μεταξύ των αρμοδιοτήτων της.
351537131_6452412111485303_8982986332218034450_n

Ομιλία στη Θεσσαλονίκη για τα δικαιώματα των παιδιών 

Η υποψήφια βουλευτής Μαγνησίας και πρώην υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ζέττα Μ. Μακρή ένωσε δυνάμεις και φωνές μαζί με τις συνυποψήφιες της βουλευτές της ΝΔ, με εξαιρετικά μεγάλη δράση και έργο στην κακοποίηση των παιδιών, Μαρία Συρεγγέλα και Έλενα Ράπτη, προκειμένου να ενεργοποιήσουν την κοινωνία και να ενημερώσουν και ευαισθητοποιήσουν τους συμπολίτες τους για την σημαντικότητα της περιφρούρησης και διαφύλαξης των δικαιωμάτων των παιδιών μας.

Την ιδιαίτερα ευαίσθητη και αφυπνιστική εκδήλωση με θέμα: «Προστατεύοντας τα παιδιά μας», που διοργάνωσε η Νέα Δημοκρατία Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ΝΔ και συντόνισε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Έλενα Σώκου, χθες, Δευτέρα 20 Ιουνίου 2023, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Η κ. Μακρή, που ως Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων είχε κληθεί, στο πρόσφατο παρελθόν, να αντιμετωπίσει τον σχολικό εκφοβισμό και την ενδοσχολική βία σε όλες τις εκφάνσεις (σωματική, λεκτική, ψυχολογική, συναισθηματική, κοινωνική, ρατσιστική, σεξουαλική και διαδικτυακή) τοποθετήθηκε πρώτη, τονίζοντας την σημασία επένδυσης στην πρόληψη και στην ενίσχυση της κοινωνικής βιωσιμότητας της εκπαιδευτικής κοινότητας απέναντι στο διεθνές και διαχρονικό αυτό φαινόμενο, που το τελευταίο διάστημα λαμβάνει καταιγιστικές διαστάσεις.
352321817_6472665696126611_1098975339915600905_n

Η υποψήφια βουλευτής, αναφέρθηκε, εκτενώς, στην πρόκληση και προτεραιότητα ανάπτυξης από την εκπαιδευτική κοινότητα ενός συστήματος προστασίας των παιδιών και των οικογενειών τους, παρουσιάζοντας, αναλυτικά, τους τρόπους προσέγγισης, τις ενέργειες αλλά και τα εργαλεία που το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠΑΙΘ) σχεδίασε, οργάνωσε και υλοποίησε την τετραετία διακυβέρνησης του Kyriakos Mitsotakis και της ΝΔ.

Η δέσμη αυτών των δράσεων, που πρωτίστως είναι ολιστικές, συνεργατικές, οργανωμένες και εξειδικευμένες περιλαμβάνει τις σύγχρονες και καινοτόμες θεματικές ενότητες των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, την ενίσχυση των σχολικών μονάδων με τη δημιουργία 3.600 θέσεων για ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς, την θέσπιση του Συμβούλου Σχολικής Ζωής, τον διαρκή σχεδιασμό προγραμμάτων και δράσεων ενημέρωσης από κοινού με οργανισμούς, δήμους και φορείς της κοινωνίας των πολιτών, την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στις δεξιότητες μέσω εργαστηρίων, την ενδυνάμωση υποστηρικτικών δομών όπως τα ΚΕΔΑΣΥ καθώς και τον εμπλουτισμό της πλατφόρμας του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής με οδηγίες, εγχειρίδια και ενημερωτικό υλικό για τον εκπαιδευτικό.

Ακόμη, η κ. Μακρή τόνισε ότι, με πρόταγμα την θεμελιώδη αρχή: «η βία δεν έχει καμία θέση στα σχολεία μας»,το ΥΠΑΙΘ προχώρησε, περαιτέρω, στην βελτίωση της διαχείρισης και του συντονισμού των περιπτώσεων αλλά και στην ενίσχυση μέτρων έγκαιρης ανίχνευσης με την εισήγηση και ψήφιση από την Βουλή της πρόσφατης νομοθετικής πρωτοβουλίας ”Ζούμε Αρμονικά Μαζί - Σπάμε τη Σιωπή”.
355102706_6472665762793271_6284621713944012593_n

Είναι η πρώτη φορά που η ελληνική πολιτεία νομοθετεί για την πρόληψη και καταπολέμηση του σχολικού εκφοβισμού, με τρόπο συγκροτημένο, συνεκτικό και εξειδικευμένο προκειμένου να εγγυηθεί ότι θα υπάρχει μια αδιάληπτη, συστηματική συνέχεια και συνέπεια στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Ενώ, δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει και να αναφερθεί στην αντίστοιχα σημαντική δουλειά που γίνεται στα σχολεία μας για την αντιμετώπιση του έτερου σοβαρού φαινομένου της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης των παιδιών στο πλαίσιο του εθνικού σχεδίου δράσης για την προστασία τους.

Η κ. Μακρή έκλεισε την τοποθέτησή της σημειώνοντας ότι: «Οι δράσεις και ενέργειες του ΥΠΑΙΘ καταδεικνύουν ότι «παίρνουμε, συνειδητά την κατάσταση στα χέρια μας». Όλοι, μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί και στελέχη εκπαίδευσης θα πρέπει, συνεχώς, να είμαστε ενεργοποιημένοι, να συντάσσουμε δυνάμεις, να δραστηριοποιούμαστε, να συνεργαζόμαστε, να αναθεωρούμε και να επικαιροποιούμε πρακτικές, να στεκόμαστε δίπλα σε κάθε παιδί, ώστε κανένα να μη νιώθει μόνο και να λέμε «όχι» στον σχολικό εκφοβισμό. Ζούμε σε ένα βίαιο κόσμο και μόνο όταν ολόκληρη η κοινωνία αποφασίσει να εμπλακεί καθοριστικά και συστηματικά θα υπάρξει προοπτική ώστε να κρατηθεί η βία και ο εκφοβισμός έξω από τις ζωές των ίδιων των παιδιών μας. Αντιστεκόμαστε, σθεναρά! «Σπάμε την σιωπή, ζούμε αρμονικά μαζί»!