Σηµαντικές συζητήσεις για την επόµενη ηµέρα στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν γίνει µεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Σύµφωνα µε τις πληροφορίες της στήλης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πήρε την πρωτοβουλία να επικοινωνήσει µε τον πρώην υπουργό και άτυπο επικεφαλής της «Οµπρέλας» και βρήκε ευήκοον ους.

Το περιεχόµενο της συζήτησής τους δεν είναι γνωστό ούτε στους πιο στενούς τους συνεργάτες, όµως το γεγονός ότι έκτοτε «τα λένε» δείχνει ότι η συνεννόησή τους πήγε πολύ καλά. Άλλωστε και οι δύο ενδιαφέρονται πρώτιστα για την ενότητα και την προοπτική του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό είναι ένα πεδίο στο οποίο µπορούν να συνεργαστούν.

«Ταμείο στις 26 Ιουνίου»

Το συµπέρασµα είναι ότι, όταν ο Αλέξης Τσίπρας λέει πως «θα γίνει ταµείο στις 26 Ιουνίου», έχει συγκεκριµένα πράγµατα στο µυαλό του και έχει προετοιµαστεί σχετικά. Παρά την προεκλογική τρεχάλα, δουλεύει και για τα εσωκοµµατικά, που θα έρθουν «µε φόρα» στο προσκήνιο µετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου και ανεξάρτητα από το αποτέλεσµα, µε την έννοια ότι το καλό σενάριο για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι µια µικρή άνοδος, όχι κάτι… ανατρεπτικό.

Η συνεννόηση Τσίπρα - Τσακαλώτου, πάντως, µπορεί να κρύβει το µυστικό της επόµενης ηµέρας στον ΣΥΡΙΖΑ, την οποία όλοι σκέφτονται αυτή την περίοδο, έστω κι αν δεν τη συζητούν δηµόσια.

*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 17 Ιουνίου 2023.