Τελικά, η υπόθεση της Εύας Καϊλή, η οποία σύντοµα γυρνάει στα καθήκοντά της στην Ευρωβουλή, τα έχει όλα. Βαλίτσες µε λεφτά, φυλάκιση, προστατευόµενους µάρτυρες και φυσικά παρακολουθήσεις µε πολιτικά κίνητρα.

Μιλώντας µάλιστα πριν από λίγες µέρες στην ιταλική εφηµερίδα «Corriere della Sera», το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι βρέθηκε στο στόχαστρο των Αρχών επειδή γνώριζε πάρα πολλά για την κυβερνητική κατασκοπεία. Με λίγα λόγια, η ευρωβουλευτής υποστήριξε ότι η εργασία της για τη διερεύνηση της παράνοµης χρήσης του λογισµικού κατασκοπείας Pegasus στην Ευρώπη την έβαλε στο στόχαστρο των κυβερνήσεων της ίδιας της Ευρώπης.

«Από τον φάκελο του δικαστηρίου οι δικηγόροι µου ανακάλυψαν ότι οι βελγικές µυστικές υπηρεσίες φέρεται να παρακολουθούσαν τις δραστηριότητες των µελών της ειδικής επιτροπής Pegasus», υποστήριξε. Πρόσθεσε, δε, ότι το πραγµατικό σκάνδαλο είναι ότι εκλεγµένα µέλη του Κοινοβουλίου κατασκοπεύονται από τις µυστικές υπηρεσίες.

Σε αυτό που δεν φαίνεται να απαντάει πάντως η κ. Καϊλή είναι τίνος ήταν η βαλίτσα µε τα χρήµατα που βρέθηκε στο σπίτι της και για ποιον λόγο ήταν εκεί.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 10/6