Ενας από τους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν πετάξει «λευκή πετσέτα» µετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου είναι ο πρώην υπουργός Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος πλέον δίνει τον αγώνα του από τον πεζόδροµο της Βαλαωρίτου. Προφανώς απογοητευµένος τόσο από τη συνολική όσο και από την προσωπική του επίδοση, αποφάσισε να απέχει, ελπίζοντας ότι διά της αποχής θα καταφέρει να εκδικηθεί (αν είναι δυνατόν να σκέφτεται τέτοια πράγµατα) τον βασικό του αντίπαλο, Παύλο Πολάκη.

Και αν η αποχή περιοριζόταν στη βαρεµάρα του Σταθάκη, ούτε λόγος. Οπως µαθαίνω, διαχρονικοί του φίλοι έχουν ξαµοληθεί στα Χανιά και φωνάζουν ότι θα ψηφίσουν µέχρι και Μητσοτάκη µόνο και µόνο για να πολλαπλασιάσουν τις πιθανότητες να µην εκλεγεί βουλευτής ο Παυλής από τα Σφακιά.

Πάντως, µε αφορµή τα όσα ωραία διαδραµατίζονται στο συγκεκριµένο µέτωπο, ένας φίλος από την Κρήτη έσπευσε να µου επισηµάνει και το «Βατερλώ» που υπέστη ο ΣΥΡΙΖΑ στο χωριό του Χαιρετάκη, για τον οποίο λίγο έλειψε να διαγράψει (που δεν τον διέγραψε τελικώς) τον Πολάκη ο πρόεδρος της καρδιάς µας, Αλέξης Τσίπρας. Μιλάµε για το Σφακοπηγάδι, ένα χωριουδάκι από το οποίο έλκει την καταγωγή του ο πολιτικός παραστάτης (πλέον) του αρχηγού (κρατήστε το «αρχηγός») Παύλου. Η Ν.∆. έλαβε 49 ψήφους, το ΠΑΣΟΚ 39 και ο ΣΥΡΙΖΑ 27. Αντε µε κάτι τέτοια να ζητήσει κανείς τα ρέστα από τον Σταθάκη.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» στις 10/6