Σημαντική ενίσχυση και μάλιστα στην κατεύθυνση των ψηφοφόρων με έντονη σχέση με την Εκκλησία συνιστά η συστράτευση του δημοσιογράφου και επικοινωνιολόγου Σωτήρη Τζούμα στην Ελληνική Λύση. Αυτό επισημαίνεται σε ανακοίνωση του κόμματος, στο οποίο προστίθεται ότι ο Σωτήρης Τζούμας θα πλαισιώσει το ψηφοδέλτιο του κόμματος, στον Νότιο Τομέα της Β ́ Αθηνών.

Η κοινή πολιτική πλατφόρμα που συνδέει τον γνωστό επικοινωνιολόγο με την Ελληνική Λύση, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «είναι η αγάπη στην πατρίδα και την παράδοση και η διάθεση για αλλαγή και ανανέωση του πολιτικού σκηνικού, με ένταση στη διατήρηση της ελληνορθόδοξης ταυτότητας».

Στο πλαίσιο αυτό, επισημαίνουν από την Ελληνική Λύση, ο Σωτήρης Τζούμας αποφάσισε να συστρατευτεί. «Ο κ. Τζούμας με την επιστημονική του κατάρτιση, τη βαθιά γνώση των κανόνων επικοινωνίας, την αποδεδειγμένη αγάπη του προς την Εκκλησία, την οποία έχει συνδράμει από διάφορες επάλξεις, μπαίνει στην ενεργό πολιτική με στόχο την επιτυχία της Ελληνικής Λύσης, ως δεξιού, δημοκρατικού και φιλελεύθερου κόμματος με κυβερνητικό πρόγραμμα και σαφείς προτάσεις, ανάχωμα σε ακραίες, αδιευκρίνιστου υποβάθρου και στοχεύσεων φωνές που... πολιορκούν το Κοινοβούλιο.

Ο Σωτήρης Τζούμας, ο οποίος ουδέποτε έκρυψε τη σχέση του με την Εκκλησία, θεωρείται από τους πιο έγκυρους εκκλησιαστικούς αναλυτές με εντατική και διακριτή αρθρογραφία, χωρίς να χρησιμοποιήσει την πίστη του για την επαγγελματική άνοδό του» καταλήγει η ανακοίνωση.