Συνέντευξη στον ΑΝΤ1 έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει και των δεύτερων εκλογών στις 25 Ιουνίου. Ανάμεσα σε όλα τα άλλα που είπε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο «κάλεσμα» για μπίρα που είχε κάνει στον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα. 

Συγκεκριμένα, είχε ερωτηθεί σε συνέντευξη με ποιον πολιτικό αρχηγό θα έπινε μπίρα και είχε απαντήσει πως θα επέλεγε τον Δημήτρη Κουτσούμπα, για να του εξηγήσει «πώς γίνεται σήμερα να είναι κάποιος κομμουνιστής», συμπληρώνοντας πως θεωρεί ότι θα είχαν μια ενδιαφέρουσα κουβέντα. 

Τώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως ο Δημήτρης Κουτσούμπας έκανε «παράπονα» για την επιλογή της μπίρας, λέγοντας πως προτιμά τις ρακές.

Οι ρακές στην Κρήτη

Σε ερώτηση του Γιώργου Λιάγκα τι κάνει στις περιοδείες του στην Κρήτη όταν το κερνούν ρακή όλη μέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαμογέλασε και απάντησε: «Απλά, δεν πίνω. Προσποιούμαι ότι πίνω. Μα, είσαι στα καλά σου; Να έπινα πέντε ρακές και μετά να έπρεπε να βγάλω και ομιλία; Θα ήταν συνταγή καταστροφής». 



«Κάποτε, όταν ήμουν μικρός και ο πατέρας μου έκανε προεκλογική εκστρατεία το 1989, είπα ότι θα τον ακολουθήσω και θα πίνω ό,τι πίνει. Στις 12 η ώρα είχα φύγει, ήμουν κάπου αλλού. Οπότε κατέληξα ότι εγώ δεν έχω τέτοιες αντοχές», εξομολογήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον πατέρα του Κωνσταντίνο.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα στο 19:45