Στο στόχαστρο του ΚΚΕ μπήκαν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Νίκος Μαραντζίδης, μέσω της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, που ελέγχεται από τον Περισσό, με την ευκαιρία της συνεργασίας του με την Κουμουνδούρου ως πολιτικός-εκλογικός αναλυτής.

Σε ανακοίνωσή της το ΔΣ της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ αναφέρει: «Οι αντιστασιακοί, οι μαχητές του ΔΣΕ, οι πολιτικοί πρόσφυγες, οι οικογένειές τους δεν εκπλήσσονται από την κατρακύλα της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ και την ευκολία με την οποία περνάει από την καπηλεία της αντιστασιακής δράσης της περιόδου της Kατοχής στο σφιχταγκάλιασμα με επιφανείς αντικομμουνιστές και παραχαράκτες της ιστορίας».

Η οργάνωση μάλιστα κλιμακώνει την επίθεσή της, σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαπρέψει «στην καπήλευση του λαού μας την περίοδο της φασιστικής Κατοχής με επισκέψεις σε ιστορικούς τόπους, όταν οργανωμένος στο ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ έγραψε το αθάνατο απελευθερωτικό έπος δίνοντας το αίμα του, όταν συσπειρώθηκε με το ΚΚΕ, που σάλπισε, καθοδήγησε και οργάνωσε την Αντίσταση, ενώ όλος ο αστικός πολιτικός κόσμος χαρακτήριζε “τρέλα” το να τα βάλει κανείς με την πανίσχυρη ναζιστική μηχανή, καλώντας τον λαό σε υποταγή. Έτσι, αφού προεκλογικά έκλεισε το μάτι στους “παραπλανημένους” ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, βάζει τώρα επικεφαλής της προεκλογικής του εκστρατείας τον ιστορικό Μαραντζίδη».

Και καταγγέλλει τον Αλέξη Τσίπρα ότι «κάνει ένα ακόμα αντιδραστικό βήμα, τοποθετώντας σε θέση ευθύνης στο κόμμα του τον Μαραντζίδη, ο οποίος έχει αφιερώσει τη δράση του στην παραχάραξη της Ιστορίας του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου». 

Δημοσιεύτηκε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 1/6