Στο τελευταίο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ οι «Πασοκογενείς» του κόμματος με επικεφαλής τον Χ. Σπίρτζη έδωσαν τεράστιο αγώνα για την εγγραφή χιλιάδων μελών στις οργανώσεις, ενώ συνέβαλαν καθοριστικά και στην εδραίωση της κυριαρχίας του Α. Τσίπρα απέναντι στις αριστερές συνιστώσες της Κουμουνδούρου.

Ήταν τότε που όλοι ανέμεναν πως ο Α. Τσίπρας θα έκανε το μεγάλο βήμα, εφόσον οι συσχετισμοί ήταν όλοι με το μέρος του, να πάει το κόμμα ένα βήμα παραπέρα προς τη σοσιαλδημοκρατία, προτείνοντας για γραμματέα της ΚΕ ένα πρόσωπο με «Πασοκική» καταγωγή. Και αυτό για να δικαιωθούν και όσοι έτρεχαν προσυνεδριακά να φέρουν κόσμο στον ΣΥΡΙΖΑ, με την υπόσχεση πως η επόμενη μέρα στο κόμμα θα είναι αλλιώς και οι οργανώσεις θα τους υποδεχτούν με ανοιχτές τις αγκάλες. Η πρώτη μεγάλη ψυχρολουσία στους «Πασοκογενείς» ήρθε όταν ο Α. Τσίπρας ανακοίνωσε για γραμματέα της ΚΕ τη Ρ. Σβίγκου.

Στην πορεία υπήρξαν και άλλα παρατράγουδα με «άδειασμα» των «Πασόκων» και «πετσόκομμά» τους ακόμη και όταν ήθελαν να φτιάξουν ψηφοδέλτια για να διεκδικήσουν τις ηγεσίες επιστημονικών συλλόγων. Κάνουμε αυτή την αναφορά, γιατί τις επόμενες ημέρες θα αρχίσουν να ανοίγουν «πράσινα» στόματα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοσιεύτηκε στην στήλη «Αλάτι και Πιπέρι» της ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ στις 29/5