Παρέδωσε τη διακυβέρνηση της χώρας στον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά και ο ίδιος κατευθύνθηκε προς την Πειραιώς. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τις επόμενες ημέρες και μέχρι να διεξαχθούν οι δεύτερες εκλογές, δεν θα είναι πια κάτοικος του Μεγάρου Μαξίμου. Ήδη έχει μεταφέρει όσα χρειάζεται για τον νέο προεκλογικό αγώνα που ξεκίνησε, στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην Πειραιώς.

Η πρώτη του εμφάνιση σήμερα έγινε μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας και με πολλά χαμόγελα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην Πειραιώς θα είναι το στρατηγείο του ενόψει της νέας εκλογικής μάχης, ωστόσο τα χαμόγελα στον απόηχο και του θριάμβου της 21ης Μαΐου είναι εμφανή.

 Οι φωτογραφίες από το πρακτορείο INTIME είναι χαρακτηριστικές του κλίματος που επικρατεί στους κόλπους της ΝΔ ενόψει της νέας αναμέτρησης, στην οποία ο ξεκάθαρος στόχος είναι η αυτοδυναμία, με «όπλο» το 40,79% που έλαβε το κόμμα στην κάλπη της προηγούμενης Κυριακής.

 Υπενθυμίζεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την παράδοση-παραλαβή παρέδωσε στον Ιωάννη Σαρμά τον μπλε φάκελο με όλες τις προτεραιότητες της κυβέρνησης για τις επόμενες εβδομάδες και παράλληλα του παρέδωσε και μια επιστολή.


Σε αυτήν γινόταν λόγος για την αξιολόγηση του τρίτου αιτήματος της χώρας μας προς το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, αλλά και για την προγραμματιζόμενη συνάντηση των τεχνικών κλιμακίων των ελληνικών Αρχών, υπό τον συντονισμό της Γενικής Γραμματείας, με τα αντίστοιχα κλιμάκια των ευρωπαϊκών θεσμών.