«Μουδιασμένοι» παρακολουθούν στο ΣΥΡΙΖΑ τα exit poll και ήδη οι πρώτες αντιδράσεις δείχνουν έντονη «παγωμάρα» και προβληματισμό στις τάξεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Κώστας Ζαχαριάδης, έκανε λόγο για «σημαντική απόσταση», ωστόσο τόνισε ότι πρέπει να περιμένει ο κόσμος τα κανονικά αποτελέσματα. Ποιο συγκεκριμένα δήλωσε:  «Περιμένουμε αποτελέσματα, εδώ πρόκειται μόνο για exit poll. Θα τοποθετηθούμε με βάση τα επίσημα στοιχεία. Παρακολουθούμε, αξιολογούμε. Πρέπει να δούμε τον πολιτικό χάρτη που διαμορφώνεται», είπε χαρακτηριστικά, αλλά παραδέχτηκε πως η απόσταση σε σχέση με τις εκτιμήσεις του κόμματός του «είναι σημαντική».

Ένα άλλο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, η Έφη Αχτσιόγλου, είπε πως το 2019 τα exit polls είχαν μια διαφορετική αποτύπωση σε σχέση με τα τελικά αποτελέσματα ενώ συμπλήρωσε: « αν είναι αυτά τα αποτελέσματα τότε δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες μας».

Σε παρόμοιο τόνο κινήθηκε κ. Παπαδημούλης ο οποίος τόνισε: ««Εφόσον επιβεβαιωθεί είναι φανερό ότι απέχουν σημαντικά από τους στόχους που είχαμε θέσει, που ήταν νίκη και πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία»