Σε ένα κατάμεστο, από κόσμο, Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, πραγματοποιήθηκε η Κεντρική Προεκλογική Ομιλία του αντιπροέδρου της βουλής και  υποψηφίου βουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία στη Λέσβο, Χαράλαμπου Αθανασίου.

Την ομιλία προλόγισε η Περιφερειακή Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Αικατερίνη Στρατάκη – Σιβρή, ενώ για τον κ. Αθανασίου μίλησαν οι πρώην υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ελένη Μακρή και ο πρώην βουλευτής του κόμματος, Γιάννης Γιαννέλλης Θεοδοσιάδης.

«Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, μπορεί να είναι η Κυβέρνηση όλων των Ελλήνων, μπορεί να κινητοποιήσει τις καλύτερες δυνάμεις, μπορεί να μας βγάλει τον καλύτερο εαυτό, μπορεί να εγγυηθεί την πρόοδο και να αποτρέψει την περαιτέρω οπισθοδρόμηση».

Αρχικά ο κ. Αθανασίου έδωσε συγχαρητήρια στην νεολαία του κόμματος για την νίκη της στις πρόσφατες φοιτητικές εκλογές, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει για το έργο τους τους διατελέσαντες προέδρους της Νομαρχιακής Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας Ψαρόπουλο, Βογιατζή, Γώμο, Χατζηκομνηνό, Κυρατζή, Κουτσαντώνη, Καραγεωργίου, Τζιμή. Παράλληλα ευχαρίστησε και τον κ. Γιαννέλλη για την πολυσήμαντη πολιτική, πολιτιστική και συγγραφική του προσφορά στα νησιά και στην χώρα γενικότερα ενώ απέδωσε εύσημα στον κ. Γιαννέλλη για το Μεταφορικό Ισοδύναμο.
348230867_3683381838614658_6078553847637015208_n

Έργα που υλοποιήθηκαν στη Λέσβο

«Πάντα με πλήγωνε η διαπίστωση ότι τα τόσο όμορφα νησιά μας ήταν παραμελημμένα, γι’ αυτό όταν μου πρότεινε το 2012 ο Αντώνης Σαμαράς να τεθώ επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ δεν δίστασα ούτε στιγμή, γιατί το όνειρό μου ήταν να προσφέρω και να φέρουμε τα νησιά μας στο προσκήνιο. Και αυτό έκανα. Έτσι σήμερα μπορώ να σας αναφέρω το έργο μας στα νησιά μας(..) στην αποτελεσματική διαχείριση του Μεταναστευτικού ζητήματος (φύλαξη των συνόρων, ταχεία διεκπεραίωση αιτημάτων ασύλου, αποσυμφόρηση νησιών κ.α.), στον εκσυγχρονισμός του Νοσοκομείο Μυτιλήνης και δύο νέες πτέρυγες 4.500 τ.μ., στον Εκσυγχρονισμό των Κέντρων Υγείας. Ίδρυση & Δημοπράτηση του νέου Κ.Υ. Μανταμάδου, στη δωρεά Ασθενοφόρου από την Βουλή των Ελλήνων στο Κ.Υ. Καλλονής, στην αποπεράτωση του οδικού άξονα Καλλονής - Σιγρίου, στην ολοκλήρωση των έργων στο λιμάνι Σιγρίου.
347122234_1479470436189944_39720125973139518_n

Στις 2 νέες πύλες εισόδου (Σένγκεν) στα λιμάνια της Πέτρας και του Πλωμαρίου για την τουριστική ανάπτυξη, στις Αναβαθμίσεις - Βελτιώσεις και προστασία 11 λιμενικών εγκαταστάσεων (Π/Υ 500.000€) , στον Εκσυγχρονισμό του Δημοτικού Σταδίου Μυτιλήνης, στην αξιοποίηση του χώρου του πρώην ΚΥΤ Μόριας, για την ανέγερση εκπαιδευτηρίων και φοιτητικής εστίας, στην Δημιουργία Σχολής Γαλακτοκομίας - Τυροκομίας των σχολών της ΔΥΠΑ (Πρώην ΟΑΕΔ), στην Δημιουργία γραφείου ΕΛΓΑ στη Λέσβο, στην Ίδρυση Εσπερινού ΕΠΑΛ στην Καλλονή, στην Ίδρυση Μουσικού Γυμνασίου στη Δυτική Λέσβο, στην Ίδρυση τμήματος Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. για παιδαγωγική επάρκεια, στην Ενίσχυση de minimis με 21€ ανά στρέμμα σε όλους τους ελαιοπαραγωγούς της Λέσβου, στην ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων και μνημείων της Λέσβου (δαπάνη 17.000.000€) , στην επίλυση του ακανθώδους ζητήματος των Δασικών Χαρτών, στην Επίσκεψη Κυβερνητικών Στελεχών, για προώθηση αναπτυξιακών θεμάτων και αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών».

Ο προγραμματισμός των επόμενων έργων σε Λέσβο

Η λίστα των επόμενων έργων περιλαμβάνει την «Η Κατασκευή Φράγματος Τσικνιά και δικτύων ύδρευσης - άρδευσης (Π/Υ 107 εκ. €). Το μεγαλύτερο έργο στη Λέσβο διαχρονικά που ήδη έχει δημοπρατηθεί. Τα δίκτυα αποχέτευσης της Νότιας Περιοχής Μυτιλήνης, δαπάνης 11.771.000€, που πρόκειται να δημοπρατηθεί.

347791116_261401563123475_4683863297393787850_n
Η Νότια παράκαμψη Μυτιλήνης. Έργο που θα αποσυμφορήσει το κέντρο της πόλης, η Κατασκευή νέου οδικού άξονα από Διασταύρωση Καλλονής-Αγίας Παρασκευής προς Πέτρα-Μήθυμνα, η ριζική ανακατασκευή της ψυχιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, η ηλεκτροδότηση γεωργικών και κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, τα Υδατοδρόμια, για την τουριστική ανάπτυξη και εξυπηρέτηση των κατοίκων- επιβατών, προγραμματίζουμε την δρομολόγηση υδροπλάνων στη Λέσβο. Βρισκόμαστε στο τέλος των διαπραγματεύσεων με την εφοπλιστική εταιρεία». Ακόμη ο κ. Αθανασίου έκανε λόγο για ολοκληρωμένες μελέτες διάνοιξης και βελτίωσης αγροτικών δρόμων, μέσω του προγράμματος Τρίτσης, για Απλοποίηση διαδικασιών προς προσέλκυση Ελλήνων και ξένων επενδυτών και ενίσχυση της μεταποίησης για την χρηματοδότηση από τον Ε.Ο.Τ. για την προβολή του νομού. Επίσης αναφέρθηκε στην εξασφάλιση χρηματοδότησης για την αποκατάσταση των ζημιών του Αναγνωστηρίου Αγιάσου, στην Ίδρυση Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στη Βατούσα, στην διατήρηση μειωμένων Συντελεστών ΦΠΑ στη Λέσβο, στην στήριξη της αλιείας των νησιών μας, στην διατήρηση ειδικού καθεστώτος ενίσχυσης των νησιών μας στη νέα ΚΑΠ έως το 2027, στην βιώσιμη ανάπτυξη, αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας.

Ολοκληρώνοντας ανέφερε ότι μετά από 50 με νόμο, που έφερε ως Υπουργός Δικαιοσύνης και ψηφίσθηκε από τη Βουλή, χρηματοδοτείται τόσο η αξιοποίηση του ξενοδοχείου ΣΑΡΛΙΤΖΑ όσο και οι θερμοπηγές.
348338135_261995542907444_877756122741215152_n
 

Καταλήγοντας την ομιλία του τόνισε: «Πέρα από τις ταμπέλες και τις προκαταλήψεις, που η κοινωνία μας πια έχει ξεπεράσει, αποδεικνύεται πως μόνο η συντηρητική και φιλελεύθερη Κυβέρνησή μας, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, μπορεί να είναι η Κυβέρνηση όλων των Ελλήνων, μπορεί να κινητοποιήσει τις καλύτερες δυνάμεις, μπορεί να μας βγάλει τον καλύτερο εαυτό, μπορεί να εγγυηθεί την πρόοδο και να αποτρέψει την περαιτέρω οπισθοδρόμηση. Ο λαός μας απέδειξε στις Ευρωεκλογές αλλά και στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές, πως κατανοεί ποιες είναι οι προκλήσεις της εποχής και ποιοι είναι οι μόνοι που διαθέτουν τα εχέγγυα να τις αντιμετωπίσουν. Αλλά πρέπει φίλες και φίλοι να είμαστε προσεκτικοί. Τίποτα δεν τελείωσε. Δεν πρέπει να πάμε στις κάλπες ούτε εφησυχασμένα ούτε αλαζονικά. Το εκλογικό σύστημα είναι πονηρό, οι ισορροπίες λεπτές και οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις, για λόγους ψηφοθηρικούς, δεν επιδεικνύουν τη δέουσα υπευθυνότητα. Τα διλήμματα των εκλογών είναι ξεκάθαρα: ή αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ή ακυβερνησία, που θα φέρει χαώδεις καταστάσεις. Δεν υπάρχει χαλαρή ψήφος. Πρέπει να το γνωρίζουμε και να αγωνιστούμε όλοι μέχρι την τελευταία στιγμή. Ο εφησυχασμός μπορεί να αποβεί μοιραίος για την πατρίδα μας. Για τα νησιά μας, τη Λέσβο, τη Λήμνο και τον Άη Στράτη, αυτά τα διλήμματα αποκτούν ιδιαίτερη σημασία. Οι νησιώτες ξέρουν ποια παράταξη υπερασπίστηκε τα δίκαια τους και τα γεωγραφικά όρια της χώρας μας, και ποιοι μετέτρεψαν τα σύνορά μας σε ξέφραγο αμπέλι, κατασπαταλώντας πακτωλό ευρωπαϊκών χρημάτων χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα για να αποτύχουν, τελικά, να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα που οι ίδιοι δημιούργησαν».