Την ώρα που όλη η Ελλάδα έπνεε τα μένεα για τον «ψαλιδοχέρη» των συντάξεων και τη νέα αστοχία του, στη ΣΥΡΙΖΑϊκή ψηφιακή σφαίρα τα κομματικά τρολ εργάζονταν πυρετωδώς στα πληκτρολόγια με στόχο όχι, απλώς, να τεθεί ο Αλέξης Τσίπρας στο απυρόβλητο για τη μεγάλη ήττα που έρχεται.

Σε αυτή την επαναλαμβανόμενη τακτική της πολιτικής δολοφονίας χαρακτήρων εντάχθηκε και η εκτεταμένη συκοφαντική επίθεση σε βάρος του Γιώργου Κατρούγκαλου, με βασικό επιχείρημα ότι επέλεξε να κάνει τη δήλωση για την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών επειδή «λειτούργησε ως υποκινούμενος από τη Ν.Δ.» ή άλλων συμφερόντων, τα οποία υποτίθεται πως πολεμούν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Σχόλια του τύπου «έχει να φάει ο Τσίπρας τρικλοποδιές από εκτός, εντός και επί τα αυτά, όλοι εναντίον ενός» ή «κάποιοι εντός του κόμματος δεν θέλουν να κερδίσει ο Τσίπρας τις εκλογές» πλημμύρισαν ΣΥΡΙΖΑϊκούς λογαριασμούς, δείχνοντας εντέλει ότι η μπάλα στην Κουμουνδούρου έχει εντελώς χαθεί.

Ο πανικός έχει καταλάβει την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς βλέπει τους συσχετισμούς υπέρ της Ν.Δ. να παγιώνονται, τη διαφορά να διευρύνεται και μια νέα μεγάλη εκλογική ήττα να πλησιάζει. 

Δημοσιεύτηκε στη στήλη «Αλάτι και Πιπέρι» της ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ στις 19/5