Πεδίο για ιδία προβολή αποτέλεσε η ΔΕΘ, όσον αφορά ορισμένα στελέχη της ΝΔ. Μεταξύ αυτών που οι μετοχές τους σίγουρα ανέβηκαν είναι και ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής, Μηνάς Σαμαντζίδης, ο οποίος έφερε σε πέρας το δύσκολο έργο της οργάνωσης σε ό,τι αφορά στην παρουσία του Αντώνη Σαμαρά στην πόλη.

Πηγές από το εσωτερικό της ΝΔ αναφέρουν ότι όλοι σχεδόν πιστώνουν στον κ. Σαμαντζίδη την «άψογη» παρουσία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, δεδομένου μάλιστα ότι είχε ελάχιστο χρόνο για την όλη προετοιμασία.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στον κ. Σαμαντζίδη πιστώνεται επίσης και η εικόνα του κατάμεστου Βελλιδείου. Όπως, επισημαίνουν το πρόγραμμα του πρωθυπουργού προέβλεπε και φέτος η ομιλία του να γίνει στην μικρότερη συγκριτικά αίθουσα «Corona», όπως πέρσι. Την τελευταία στιγμή όμως επιλέχτηκε η κεντρική αίθουσα του «Βελλίδειου», προκειμένου να σηματοδοτήσει την «επιστροφή στην κανονικότητα» και στις παλαιότερες εποχές της συσπειρωμένης ΝΔ.

Πάντως σε συνομιλίες που είχε με κορυφαία στελέχη της Συγγρού, ο κ. Σαμαντζίδης έστειλε και ένα μήνυμα δυσαρέσκειας από τη συμπρωτεύουσα σε ό,τι αφορά στο πρόσωπο του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, αφήνοντας αιχμές για αλαζονική συμπεριφορά και «αρχηγικές» τάσεις.