«Ο Κώστας Καραμανλής είναι πλήρης πολιτικά και δεν διεκδικεί ρόλους» δήλωσε ο Γιώργος Βλάχος στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ και στην εκπομπή ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ με τον Γιάννη Κουρτάκη και τον Παναγιώτη Τζένο, αναφερόμενος στα σενάρια για τις προεδρικές εκλογές, χωρίς ωστόσο να αποκλείσει το ενδεχόμενο της επιστροφής του στο προσκήνιο της πολιτικής ζωής του τόπου. 

Ο κ. Βλάχος σημείωσε ότι «γίνεται προσπάθεια να ξαναπαίξουν κάποιοι πολιτικά παιχνίδια με τις Προεδρικές εκλογές. Δεν νομίζω ότι η ονοματολογία κάνει καλό αυτή τη στιγμή. Θα πρέπει να συμφωνήσουμε στη διαδικασία» τόνισε και σημείωσε: «Όποιο πρόσωπο και να προταθεί θα πρέπει να υπάρξει και μια συζήτηση- ανάλυση, για το εάν αυτό το πρόσωπο έχει τις προδιαγραφές. Κακός άνοιξε αυτή η συζήτηση. Πιστεύω ότι ο χώρος της κεντροδεξιάς έχει πρόσωπα που πληρούν τις προδιαγραφές για την Προεδρία, ζητώντας διαβούλευση στη Ν.Δ. για το ποιός θα προταθεί για το συγκεκριμένο αξίωμα.

Απέφυγε να αναφέρει το όνομα του Κώστα Καραμανλή ως ένα πρόσωπο που θα μπορούσε να διαδεχθεί τον Κάρολο Παπούλια,  υπογραμμίζοντας ότι «ο πρώην πρωθυπουργός έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν ενδιαφέρεται για την Προεδρία της Δημοκρατίας, λόγω περιορισμένων αρμοδιοτήτων του θεσμού. Ο Κώστας Καραμανλής είναι ένα πολιτικό κεφάλαιο που μπορεί να αξιοποιηθεί μπορεί και όχι. Είναι πλήρης πολιτικά και δεν έχει αυτή τη στιγμή τέτοια σχέδια». 

Για την διεύρυνση που επιδιώκει η Ν.Δ. και την ενδεχόμενη επιστροφή του Γιώργου Καρατζαφέρη ο κ. Βλάχος σημείωσε ότι προτεραιότητα έχει η επιστροφή του κόσμου και των ψηφοφόρων της Ν.Δ. Ερωτηθείς για την επιστροφή του Γιώργου Καρατζαφέρη στη ΝΔ είπε πως «η διεύρυνση του κόμματος δεν γίνεται με πρόσωπα και μάλιστα φθαρμένα αλλά με διεύρυνση της πολιτικής και της βάσης του κόμματος».

Για την παρουσία του Κώστα Καραμανλή στη ΔΕΘ και τις σχέσεις του πρώην πρωθυπουργού με τον Αντωνη Σαμαρά ο κ. Βλάχος τόνισε ότι δεν γνωρίζει να υπάρχει κανένα θέμα στις σχέσεις τους. Ο Κ. Καραμανλής στηρίζει την πόλη της καταγωγής του και το ίδιο κάνουν και οι ψηφοφόροι του. Η παρουσία του έχει να κάνει μόνο με τα εγκαίνια της έκθεσης και με το γεγονός ότι τιμά την πόλη που εκλέγεται». 

Όσον αφορά για τις ανακοινώσεις του Σαμαρά στη ΔΕΘ ο κ. Βλάχος τόνισε: «Η κυβέρνηση απέδειξε ότι έχει αντανακλαστικά και ακούει τα προβλήματα του κόσμου. Όλα όσα ακούστηκαν οι βελτιώσεις, οι αλλαγές και οι ρυθμίσεις είναι σε καλό δρόμο και θετικά. Βεβαίως οι δυσκολίες δεν θα μπορούσαν να εξαλειφθούν μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού».