Αν κάτι διακρίνει πολλούς υποψήφιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι πως, για να καλύψουν την ανεπάρκειά τους σε επίπεδο γνώσεων και ικανοτήτων, επιλέγουν να το ρίχνουν στον χαβαλέ πουλώντας τρέλα και κορδέλα, ώστε η μετριότητά τους να μην αποκαλύπτεται ως αδυναμία αλλά να φαντάζει ως εξυπνάδα.

Κλασική περίπτωση αυτής της σχολής είναι ο κ. Μιθριδάτης Χατζηχατζόγλου. Ο τελευταίος προφανώς δεν γνωρίζει πως το Μουσείο της Ακρόπολης έχει εστιατόριο και καφετέρια, τα οποία, μάλιστα, έχει χρησιμοποιήσει για «κομματικό τσιμπούσι» και ο Α. Τσίπρας στο παρελθόν.
Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του, όμως, για να παραστήσει τον έξυπνο διασκεδαστή πολιτικό κατηγόρησε την υπουργό Πολιτισμού, Λ. Μενδώνη, πως μετατρέπει τα μουσεία σε εστιατόρια πολυτελείας.
«Να έχεις και ένα έκθεμα, ρε παιδί μου, για ντεκόρ, να ακουμπάς το ημίψηλο καπέλο σου και το μπαστούνι με το διαμάντι», είπε χαρακτηριστικά.

Για να μην εκτίθεται ο κ. Χατζηχατζόγλου, εμείς απλώς θα του θυμίσουμε πως στις 16 Ιουνίου 2016 στο Μουσείο της Ακρόπολης έπεσε τέτοιο φαγοπότι από υπουργούς και βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που τα γκαρσόνια δεν προλάβαιναν να σερβίρουν. Αν θυμάμαι καλά, και μουσική είχε το πρόγραμμα όσο διαρκούσε το κυβερνητικό γλέντι αμέσως μετά την ομιλία του Α. Τσίπρα με θέμα: «Ελλάδα 2021: Δίκαιη Ανάπτυξη - Παραγωγική Ανασυγκρότηση».