«Η κυβέρνηση δεν έχει τους 180 βουλευτές όσες πιέσεις, υποσχέσεις, παροχές και ανταλλάγματα κι αν επιστρατεύσει. Η "αισιοδοξία" του κ. Σαμαρά είναι κυριολεκτικά στον αέρα γι' αυτό και δεν πείθει ούτε τους βουλευτές της ΝΔ», αναφέρει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης σε συνέντευξή του στη Real News.

Όπως σημειώνει, «μετά το 1,2% των ευρωεκλογών, ο Φ. Κουβέλης έχει μετακινηθεί από το καθαρό "δεν με ενδιαφέρει" στο πολύ θολό "δεν μου έχει γίνει πρόταση, δεν είναι ώρα να πάρω θέση". Αυτή η μεταστροφή προκαλεί φθορά και στον ίδιο και στη ΔΗΜΑΡ. Η δική μου πρόβλεψη είναι ότι δε θα γίνει τίποτα από όσα συζητιούνται, γιατί ακόμη και αν τον προτείνουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ακόμη κι αν ο ίδιος δεχθεί, και πάλι δεν θα προκύψουν οι 180. Και σε κάθε περίπτωση, ας μην ξεχνάμε ότι "τα στερνά τιμούν τα πρώτα"».

Απαντώντας στο ερώτημα αν σωστά πήγε ο κ. Τσίπρας στο Κόμο σημείωσε: «Η πρόσκληση εγγράφεται στην πανευρωπαϊκή αναγνώριση που απέκτησε ο Αλ.Τσίπρας ως υποψήφιος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για την προεδρία της Κομισιόν, αλλά και, κυρίως, στην πεποίθηση που έχει εδραιωθεί στην ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο νικητής των επόμενων εθνικών εκλογών. Στην πολιτική, το κρίσιμο είναι τι λες και, κυρίως, τι κάνεις. Η συνέπεια λόγων και έργων μετράει και όχι ο φόβος της αντιπαράθεσης ιδεών και απόψεων σε κορυφαίες διεθνείς συναντήσεις».