Υπέρ μιας μεγάλης συμμαχίας -«μιας συνωμοσίας του καλού», όπως τη χαρακτήριζει- που θα ξεπεράσει το 50%, τάσσεται ο Σταύρος Θεοδωράκης με συνέντευξή του στη RealΝews, αποφεύγοντας ωστόσο να απαντήσει με ποιον θα κυβερνήσει και τι όρους θέτει προκειμένου να συμμετάσχει το Ποτάμι σε κυβέρνηση. 

Προαναγγέλλει συνάντησή του και με τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς αυτή, όπως διευκρινίζει, να αποτελεί προσέγγιση. Σχολιάζοντας το κυβερνητικό φλέρτ της Κουμουνδούρου με τους ΑΝΕΛ, καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ «να προσέξει τις τερατογενέσεις». «Μα, υπάρχει έστω ένα κοινό σημείο της κουλτούρας της Αριστεράς με τους ανθρώπους που θεωρούν ότι μας ψεκάζουν;» αναφέρει χαρακτηριστικά. 

Μεταξύ άλλων, απορρίπτει την υποψηφιότητα Κουβέλη για την Προεδρία, υποστηρίζοντας με νόημα πως «το παλιό πολιτικό σύστημα πρέπει να σκεφτεί ότι δεν υπάρχουν μόνο πολιτικοί σε αυτή τη χώρα». «Καμία ασυλία στους πολιτικούς. Όσοι καταχρώνται δημόσιο χρήμα ή πιάνονται με μίζες, να τρώνε από τα συσσίτια», προειδοποιεί και όταν καλείται να απαντήσει για τα οικονομικά του Ποταμιού υποστηρίζει: «Τα συμφέρονα αγοράζουν μετοχές στα κόμματα εξουσίας, τι να το κάνουν το Ποτάμι;» 

Σε ερώτηση για το ποιους όρους βάζει το Ποτάμι για μια συγκυβέρνηση, ο κ. Θεοδωράκης απαντά: «Βιάζεστε. Αυτό το ερώτημα αφήστε να το κάνει ο Σαμαράς ή ο Τσίπρας. Πάντως, το Ποτάμι δεν θα εγκρίνει ποτέ τη συμμετοχή σε μια κυβέρνηση ενός ακροδεξιού πολιτικού ή ενός αντιευρωπαϊστή, για να αναφέρω δυο από τις παθογένειες των δύο μεγάλων κομμάτων».