Χαµός γίνεται στα ιδιωτικά κανάλια για τη βραδιά των εκλογών της 21ης Μαΐου, καθώς άπαντες επιθυµούν να έχουν στα πάνελ, κυρίως λίγο πριν από το κλείσιµο της κάλπης, στις 7 το απόγευµα, και για το επόµενο τρίωρο, τα πρώτα ονόµατα της πολιτικής και όχι µόνο.

Επειδή όµως έξι κανάλια εθνικής εµβέλειας, τουλάχιστον άλλα έξι περιφερειακά της Αττικής και φυσικά η ΕΡΤ θέλουν να έχουν τους καλύτερους δυνατούς καλεσµένους, ο «πόλεµος» των υπευθύνων παραγωγής από τη µία και των υπευθύνων επικοινωνίας πολιτικών, καλλιτεχνών και άλλων προσωπικοτήτων από την άλλη συνεχίζει να µαίνεται.

Παρουσία σε όλα

Από τους εκπροσώπους των κοµµάτων και συγκεκριµένα από τη Νέα ∆ηµοκρατία ο Νο 1 καλεσµένος είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος από τις 7 και µετά θα περάσει από τα στούντιο και των… επτά καναλιών εθνικής εµβέλειας και τριών περιφερειακών, σύµφωνα µε τον έως τώρα προγραµµατισµό του. Πάντως, δεν είχε ιδιαίτερη δυσκολία να συνεννοηθεί από πού θα αρχίσει, αφού εδώ και αρκετές εκλογικές αναµετρήσεις έχει… γούρι να ξεκινά από συγκεκριµένο δηµοσιογράφο, σε όποιο κανάλι κι αν αυτός βρισκόταν όλα αυτά τα χρόνια.

Αµέτρητες προσκλήσεις έχει δεχθεί και η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία όµως θα βρίσκεται στα Χανιά και άρα δεν θα µπορεί να είναι σε τηλεοπτικό στούντιο καναλιού εθνικής εµβέλειας. Επειδή όµως όταν δεν πάει ο Μωάµεθ στο βουνό, συµβαίνει το αντίθετο, µαθαίνουµε ότι αρκετά ιδιωτικά κανάλια σχεδιάζουν απευθείας συνδέσεις µε τα Χανιά, όπου το αποτέλεσµα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, και µέσω αυτών θα µπορέσουν να φιλοξενήσουν την Ντόρα Μπακογιάννη, που την επιθυµούν διακαώς στα πάνελ τους.

Μάκης Βορίδης, Νίκος ∆ένδιας, Βασίλης Κικίλιας, Θάνος Πλεύρης, Κωστής Χατζηδάκης, Κυριάκος Πιερρακάκης, Παύλος Μαρινάκης είναι επίσης στην πρώτη κατηγορία των περιζήτητων καλεσµένων από το «γαλάζιο» στρατόπεδο.

Χαμός

Ο Κώστας Ζαχαριάδης είναι µακράν ο αντίστοιχος του Άδωνι για τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς έγινε χαµός για να βρεθεί την ώρα του exit poll σε όλα τα στούντιο των µεγάλων καναλιών. Εκείνος επέλεξε τελικά ένα, όµως θα περάσει και από όλα τα υπόλοιπα εθνικής εµβέλειας, δηλαδή συνολικά από επτά. ∆εν αποκλείεται όµως να είναι περισσότερα, αν προστεθούν και κάποια περιφερειακά. Νάσος Ηλιόπουλος, Έφη Αχτσιόγλου, ∆ηµήτρης Τζανακόπουλος, Πάνος Σκουρλέτης, Νίκος Φίλης, Γιώργος Κατρούγκαλος, Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι οι βασικότεροι από τους περιζήτητους της Κουµουνδούρου.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος είναι ο πρώτος µακράν από το ΠΑΣΟΚ σε αριθµό προσκλήσεων, ενώ η Λιάνα Κανέλλη από το ΚΚΕ.

*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 28 Απριλίου 2023.