Οµολογώ ενώπιον Θεού και αναγνωστών ότι είχα χρόνια να ζήσω τέτοια «ναυµαχία» µεταξύ συνυποψηφίων. Αν δεν καταλάβατε ήδη, αναφέροµαι στον εµφύλιο που καλά κρατεί στην Α’ Αθήνας ανάµεσα στον Βασίλη Κικίλια (του Τουρισµού) και τον Κυριάκο Πιερρακάκη (του Ψηφιακής ∆ιακυβέρνησης).

Η παρουσία του δεύτερου στο ψηφοδέλτιο της συγκεκριµένης εκλογικής περιφέρειας, από την πρώτη µέρα, για να µη σας πω από την προηγούµενη, ενόχλησε σφόδρα τον παλιό µπασκετµπολίστα. Κι όταν λέω ενόχλησε, ενδεχοµένως και να είµαι κάπως επιεικής, αφού όσοι γνωρίζουν το παρασκήνιο περιγράφουν έναν οργισµένο Κικίλια.

Εσχάτως, για τα όσα διαδραµατίζονται στο πεδίο µάχης ενηµερώθηκε και ο πρόεδρος Μητσοτάκης, που προφανώς και γνώριζε τι επρόκειτο να συµβεί µε την κάθοδο του Πιερρακάκη στην Α’ Αθήνας. Ωστόσο, βλέποντας ότι είχε κάπως λιµνάσει η κατάσταση στην πρώτη περιφέρεια της Αθήνας, έκρινε σκόπιµο να ταρακουνήσει ολίγον τα εσωκοµµατικά νερά. Επειδή πάντως δυσκολεύοµαι να εξηγήσω όλο αυτό που γίνεται, πλέον άρχισα να υιοθετώ αυτό που µου είπε προσφάτως ένας Νεοδηµοκράτης φίλος µου. «Ο Κικίλιας πιστεύει ότι αν τον κερδίσει ο Πιερρακάκης, αυτοµάτως χάνει το τρένο προς το δελφινάριο». Οπότε αντιλαµβάνεστε ότι πρόκειται για µια µάχη µε… µέλλον!

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» στις 28/4/23