«Ο κ. Σαμαράς αποδείχθηκε για μία ακόμα φορά ειλικρινής Πρωθυπουργός», τόνισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή του Αιμίλιου Λιάτσου, στον Real Fm 97.8, για την ομιλία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

Ερωτηθείς για τη συνάντηση του κ. Σαμαρά με τον Κώστα Καραμανλή και την παρουσία του πρώην Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ έκανε λόγο για «αυτονόητα πράγματα» που δεν αποτελούν είδηση για τη Νέα Δημοκρατία.

«Ίσως να αποτελούν είδηση επειδή μονοπωλούν την επικαιρότητα φαινόμενα όπως εκείνα του ΠΑΣΟΚ. Αλλά η Νέα Δημοκρατία ούτε ήταν, ούτε είναι, ούτε πρόκειται να γίνει ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή τέτοια φαινόμενα σαν και αυτά που είδαμε δεν αφορούν τη Νέα Δημοκρατία», ανέφερε.

Αναφορικά  με την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά, ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε ότι «αποτύπωσε την πραγματικότητα και είπε αυτά που μπορεί να κάνει».

Ωστόσο επεσήμανε ότι ο Πρωθυπουργός «από την αρχή δεν είπε τι παρέλαβε γιατί πολλά από τα οποία αυτή τη στιγμή τραβάει ο τόπος είναι κληρονομιές των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου».

«Επίσης, αυτό που δεν έχει πει είναι ότι η Ελλάδα τραβάει αυτά που τραβάει από μία εμμονική γερμανική πολιτική λιτότητας στην Ευρωζώνη», συμπλήρωσε.