Κυριαρχεί στα Χανιά η Ντόρα Μπακογιάννη, με τους συμπατριώτες της να κάνουν λόγο για «μνήμες απ’ τα παλιά», τότε που οι βουλευτές πήγαιναν μέχρι και στο πιο απομακρυσμένο χωριό και όχι μόνο, όπου έχουν τους «κομματάρχες» τους, και έκαναν αυτοί τη «βρώμικη» δουλειά.

Η πρώην υπουργός βρέθηκε στην Ασή Γωνιά στις παρυφές των Λευκών Ορέων, σε ένα ιστορικό χωριό της Κρήτης. Οι Ασηγωνιώτες, πιστοί στις παραδόσεις και στα κρητικά έθιμα, ανήμερα του Αγίου Γεωργίου κατέβασαν τα κοπάδια τους στην κεντρική εκκλησία του χωριού για να ευλογηθούν. Η Ντόρα Μπακογιάννη γιόρτασε μαζί τους, αντάλλαξαν ευχές και της χάρισαν μια κρητική μαγκούρα, από εκείνες που «αγαπούσε» να κρατάει και ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Στη συνέχεια επισκέφθηκε το δημαρχείο του Πλατανιά, όπου αντάλλαξε απόψεις με τον δήμαρχο και το ∆ημοτικό Συμβούλιο.

Η επέκταση του ΒΟΑΚ μέχρι την Κίσσαμο, τα φράγματα και τα έργα διαχείρισης νερού στον Ταυρωνίτη, η παραχώρηση έξι μέτρων κατά μήκος του στρατιωτικού αεροδρομίου του Μάλεμε για πεζοπορική και ποδηλατοδρομική διαδρομή, η νέα γέφυρα Κερίτη, η ένταξη του συνόλου των 127 οικισμών από τον Ομαλό μέχρι τη Σπάθα στο τοπικό πολεοδομικό σχέδιο, όπως και άλλα έργα, ύψους 20 εκατ. ευρώ, που έχει πάρει ο ∆ήμος Πλατανιά, «αλλάζουν τελείως την εικόνα του και κυρίως βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Μπακογιάννη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ύψος των χρηματοδοτήσεων που εξασφαλίστηκαν και δόθηκαν αυτή την 4ετία συνολικά στους δήμους του Νομού Χανίων δεν έχει δοθεί ποτέ στο παρελθόν. Το ενδιαφέρον της κυβέρνησης και της ίδιας της πρώην υπουργού για την ανάπτυξη των δήμων στην Περιφέρεια Χανίων φαίνεται στην ουσία από το ύψος των χρηματοδοτήσεων. Επίσης, με παρέμβαση της κ. Μπακογιάννη λύθηκε οριστικά το θέμα με τη μεταφορά του προσωπικού του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» του Ιδρύματος «Αγία Σοφία» στον ∆ήμο Αποκορώνου με τροπολογία που ψηφίστηκε από τη Βουλή τη Μ. Τρίτη.

«Ηταν αυτονόητη η υποχρέωσή μου να βοηθήσω και το ίδρυμα και βέβαια να στηρίξω το πρόγραμμα “Βοήθεια στο σπίτι”. Η ανθρωπιά μας μετριέται με τον τρόπο που συμπαραστεκόμαστε στους ανθρώπους που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη», ανέφερε η ίδια.