Με έξι γυναίκες και ιδιαίτερα έντονο άρωμα ανανέωσης ανακοινώθηκε το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής.

Ανάμεσα στα ονόματα που περιλαμβάνονται είναι και αυτό της πρώην βουλευτίνας Ρόζας Βρεττού, που είναι ΠΑΣΟΚ από τα γεννοφάσκια της και έχει μακρά κομματική διαδρομή, ενώ είναι και εκείνη ένα από τα πολλά στελέχη που έμειναν στο ΠΑΣΟΚ στα δύσκολα.

Το μικρόβιο της πολιτικής το κόλλησε από πολύ μικρή και μάλιστα όταν ήταν ακόμα μαθήτρια.

Δραστηριοποιήθηκε ενεργά στις τάξεις της τότε μαθητικής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ (ΠΑΜΚ), που είχε παίξει καθοριστικό ρόλο στις μαθητικές κινητοποιήσεις που οδήγησαν στις μεγάλες καταλήψεις του 1991.

Τέσσερα χρόνια μετά, η Ρόζα Βρεττού θα βρεθεί στο τιμόνι της Οργάνωσης, ως Γραμματέας της, ενώ λίγο αργότερα θα κάνει το επόμενο μεγάλο πολιτικό βήμα μετέχοντας στο Κεντρικό Συμβούλιο της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ, που είχε αναδείξει το συνέδριο της.

Την περίοδο 1999-2001 υπήρξε Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, Βουλευτής Επικρατείας ΠΑΣΟΚ (Ιανουάριος -Αύγουστος 2007 ) και από τον Νοέμβριο του 2022 αναπληρωτής γραμματέας Τομέα Υγείας ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

Εκτός από το ΠΑΣΟΚ, η Ρόζα Βρεττού τρέφει την ίδια αγάπη και για την Ιατρική. Είναι Καρδιολόγoς, Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και κάτοχος MSc, Health Economics στο LSE. Είναι Επιμελήτρια Α´ Καρδιολογίας στη Β´ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική, Π.Γ.Ν. ATTIKON.

Διετέλεσε Πρόεδρος της Επιστημονικής Ένωσης Καρδιαγγειακής Απεικόνισης του Ελληνικού Κολλεγίου Καρδιολογίας και μέλος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, του European Society of Cardiology ,European Association of Cardiovascular Imaging.