Στην Κουµουνδούρου είχαν πιστέψει ότι θα φέρουν σε δύσκολη θέση το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. ανακοινώνοντας τη στήριξή τους στον υποψήφιο για τον ∆ήµο Αθηναίων, µπασκετµπολίστα του Παναθηναϊκού, Νίκο Παππά. Στο όνοµα της «προοδευτικής» σύγκλισης απέναντι στον Κώστα Μπακογιάννη έκριναν ότι, το λιγότερο, θα προκαλούσαν διχασµό στη Χαριλάου Τρικούπη. Γι’ αυτό και πήραν θέση τόσο πρόωρα, µε τις αυτοδιοικητικές εκλογές να είναι προγραµµατισµένες για τον Οκτώβριο. Σκέφτηκαν ότι, αν ανοίξει θέµα προοδευτικής διακυβέρνησης στον ∆ήµο Αθηναίων, γίνονται όλα πιο εύκολα! Φευ, τίποτα από αυτά δεν συνέβη.

Οπως πληροφορείται η στήλη, οµόφωνη ήταν η άποψη στη Χ. Τρικούπη ότι δεν πρόκειται να υποστηρίξουν τον Ν. Παππά. Και φυσικά δεν παίζει κανέναν ρόλο ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι «βάζελος» ούτε ότι δεν υπάρχει ισχυρή αντιπρόταση. Μια ιδέα που έπεσε στο τραπέζι είναι η υποψήφια στην Α’ Αθήνας Ρωξάνη Μπέη, δικηγόρος, κόρη του αείµνηστου δηµάρχου Αθηναίων ∆. Μπέη. Οµως, προϋπόθεση για να συµβεί αυτό είναι να σηµειώσει καλή επίδοση στις εθνικές εκλογές, το οποίο δεν προκύπτει προς το παρόν από τις δηµοσκοπήσεις που έχουν γίνει µέχρι στιγµής στην Α’ Αθήνας.

Αφήστε που το ΠΑΣΟΚ στην Α’ Αθήνας δεν «πετάει» (σ.σ.: ο Γερουλάνος ως υποψήφιος δήµαρχος είχε πάρει πολύ µεγαλύτερο ποσοστό από το κόµµα του), οπότε µάλλον θα τηρήσουν στάση αναµονής και θα αποφασίσουν το καλοκαίρι, αναλόγως των συνθηκών και των πιθανών µετεκλογικών συµµαχιών.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 22/4/23