Πάµε να σας πούµε ένα ωραίο πασχαλινό και προεκλογικό παρασκήνιο. Οπως είναι σε θέση να γνωρίζει η στήλη, στο παρά πέντε της ολοκλήρωσης των εργασιών της Βουλής µέσα στη Μεγάλη Εβδοµάδα, ενόψει της επίσηµης προκήρυξης των εθνικών εκλογών, κατατέθηκαν από κορυφαία «γαλάζια» στελέχη καµιά 40αριά-50αριά τροπολογίες της τελευταίας στιγµής, προκειµένου να διευθετηθούν ζητήµατα τοπικού κυρίως ενδιαφέροντος.

∆εν επρόκειτο για τίποτα... κοµβικές παρεµβάσεις, αλλά ενόψει κάλπης είναι λογικό να επιθυµούν άπαντες να καρπωθούν τη δόξα για την επίλυση θεµάτων που αφορούν τις εκλογικές τους περιφέρειες. Σε αντίθεση µε ό,τι γινόταν στο παρελθόν, όταν οι εκάστοτε κυβερνητικοί αξιωµατούχου ήταν πιο ελαστικοί σε τέτοιες καταστάσεις, ο γενικός γραµµατέας της κυβέρνησης, Στέλιος Κουτνατζής, παρέπεµψε το σύνολο σχεδόν εξ αυτών στις.... καλένδες, γεγονός που εκτός των άλλων καταδεικνύει και τη γενικότερη λογική µε την οποία πορεύτηκε το σύστηµα Μητσοτάκη αυτή την τετραετία σε τέτοιου είδους ξεπερασµένες µεταπολιτευτικές παραδόσεις.

Ετσι, µετά το νοµοσχέδιο-σκούπα του υπουργείου Εσωτερικών που ρύθµιζε ορισµένες επείγουσες τελευταίες εκκρεµότητες σηµαντικών χαρτοφυλακίων, το... εργοστάσιο έκλεισε, µε τα εν λόγω µέτωπα να ανοίγουν (όσα ανοίξουν, τέλος πάντων) µετά τις εθνικές εκλογές κι εφόσον επιβεβαιωθούν οι δηµοσκοπήσεις που θέλουν τη Ν.∆. να είναι είτε πρώτο κόµµα είτε βασικός άξονας σε κυβέρνηση συνεργασίας.

Πάντως, για την ιστορία και µόνο, αξίζει να σηµειωθεί ότι δεν ήταν λίγοι οι προβεβληµένοι του κυβερνώντος κόµµατος που εξέφρασαν στις ιδιωτικές τους συζητήσεις τη δυσαρέσκειά τους για την εξέλιξη αυτή... Ξίδι δηλαδή...

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 22/4/23