Τα τελευταία επτά χρόνια η Μαρέβα Γκραµπόφσκι έχει στοχοποιηθεί όσο ίσως καµία άλλη σύζυγος πολιτικού αρχηγού στη χώρα µας.

Η επιχειρηµατική της δραστηριότητα έχει γίνει ουκ ολίγες φορές πεδίο έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης, ενώ τα περιουσιακά της στοιχεία τα έχουν «ξεψαχνίσει» κατά καιρούς τα επικοινωνιακά «πιστόλια» της Κουµουνδούρου.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από το 2016 έως σήµερα έχουν κάνει σηµαία τις «συνταρακτικές αποκαλύψεις» για τη σύζυγο του πρωθυπουργού, αξιοποιώντας µε κάθε ευκαιρία fake news που λοιδορούν την ίδια. Η κ. Γκραµπόφσκι, σε µια εκ βαθέων εξοµολόγησή της στην εφηµερίδα «Τα Νέα» αναφέρει «άλλο κριτική, άλλο συκοφαντία και δολοφονία χαρακτήρων», µιλώντας για τις επιθέσεις που έχει δεχθεί, τη στοχοποίηση της ίδιας και των παιδιών της, τα fake news και τα ψεύτικα αφηγήµατα, στα οποία κάποιοι επένδυσαν πολιτικά, προκειµένου να χτυπήσουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη.  

Στο στόχαστρο

Από την πρώτη στιγµή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξελέγη αρχηγός της Νέας ∆ηµοκρατίας, η σύζυγός του βρέθηκε στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ και των φίλα προσκείµενων σε αυτόν Μέσων. Η επιχειρηµατική δραστηριότητά της ελέγχθηκε εξονυχιστικά, όπως και οι δηλώσεις «πόθεν έσχες» της, οι συνεργάτες της, ενώ η ίδια έχει προσφύγει στη ∆ικαιοσύνη για τις προσωπικές επιθέσεις εναντίον της, που δεν ήταν λίγες: Από τα τρικάκια της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, που στοχοποιούσαν τη σύζυγο του πρωθυπουργού, αναφέροντας «Πριν από τη λέξη Μαρέβα βάζουµε πάντα τη λέξη υπέρκοµψη, ελληνικά ΜΜΕ», έως τον πρώην διευθυντή του γραφείου Τύπου του Αλέξη Τσίπρα και αρθρογράφο της «Αυγής» Θανάση Καρτερό, που κατηγορούσε τη Μαρέβα Μητσοτάκη για ναρκισσισµό. Επίσης, ο Παύλος Πολάκης τη χαρακτήρισε σύγχρονη Μαρία Αντουανέτα, που κάνει επίδειξη πλούτου και µεγάλης ζωής.

Ο Κώστας Μπάρκας υπαινισσόταν πολιτική πρωτοβουλία ώστε η Μαρέβα Μητσοτάκη να αναλάβει την ενδυµατολογική επιµέλεια των εργαζοµένων της Λυρικής Σκηνής, για να πάρει την απάντηση από την ίδια ότι πρόκειται περί χορηγίας, που εγκρίθηκε τον Μάρτιο του 2019, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. 

Τα ακίνητα

Ενα αγαπηµένο θέµα, που οι επικοινωνιακοί βραχίονες της Κουµουνδούρου επαναφέρουν στον δηµόσιο διάλογο µε κάθε ευκαιρία, είναι τα ακίνητα της πρωθυπουργικής οικογένειας. Ανά τακτά χρονικά διαστήµατα χύνονται τόνοι µελάνης για την εξοχική κατοικία στην Τήνο, ιδιοκτησίας της Μαρέβας Μητσοτάκη, το περιβόητο σπίτι του Βολταίρου και εσχάτως για την κατοικία του πρωθυπουργού στον Λυκαβηττό, η οποία αποκτήθηκε το 1997... µε δραχµές.
 

Μετά την Πάρο

Πρόσφατα, µάλιστα, στον απόηχο των αποκαλύψεων των εφηµερίδων «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» και «Απογευµατινή» για την απόκτηση της βίλας Ραγκούση στην Πάρο µέσω δανείου του ΟΕΚ µε ευνοϊκούς όρους, αλλά και την καταγγελία πρώην εργαζόµενης στο ξενοδοχείο της οικογένειας της πρώην συζύγου του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, το πάντα επίκαιρο για το κόµµα της αξιωµατικής αντιπολίτευσης «σπίτι της Τήνου» ήρθε πάλι στην επιφάνεια. Η Ν.∆. επαναλαµβάνει πως ανήκει στη σύζυγο του πρωθυπουργού και ξεκαθαρίζει ότι τα έσοδα από την εκµετάλλευσή του δηλώνονται κανονικά στην Εφορία, ενώ όσον αφορά το «πόθεν έσχες» του πρωθυπουργού, αυτό έχει ελεγχθεί εξονυχιστικά επί ΣΥΡΙΖΑ, τόσο από την αρµόδια Επιτροπή της Βουλής όσο και από την ελληνική ∆ικαιοσύνη και την Ανεξάρτητη Φορολογική ∆ιοίκηση, όσο κανενός άλλου πολιτικού αρχηγού.  

Μέχρι και το e-food

Ακόµα µία περίπτωση επίθεσης σε βάρος της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν µετά τη δηµοσιοποίηση µηνυµάτων της εταιρείας e-food προς διανοµείς, µε τα οποία απαιτούσε την αλλαγή των συµβάσεών τους υπό την απειλή λύσης της συνεργασίας τους. Κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ έσπευσαν να εµπλέξουν τη Μαρέβα Μητσοτάκη µε την ιδιοκτησία της εταιρείας e-food. Επιπλέον, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2017 φρόντισε να αξιοποιήσει επικοινωνιακά και πολιτικά τη συµµετοχή της Μαρέβας Γκραµπόφσκι-Μητσοτάκη σε εταιρεία που εµφανιζόταν στα Paradise Papers, ως µετόχου µε ποσοστό 50% σε off shore εταιρεία µε έδρα τα νησιά Κέιµαν στην Καραϊβική. Στον έλεγχο που ακολούθησε δεν προέκυψε τίποτα επιλήψιµο.

Non paper

Την ίδια χρονιά, non paper του Μαξίµου επί ΣΥΡΙΖΑ υπαινισσόταν επιχειρηµατικές σχέσεις της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη µε τον επίδοξο µεσάζοντα για την πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία, Τζον Σφακιανάκη, ενώ ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος, ∆ηµήτρης Τζανακόπουλος, απηύθυνε στη Ν.∆. το ερώτηµα σχετικά µε τον Σφακιανάκη και τη σχέση του µε τις επιχειρηµατικές δραστηριότητες της Μαρέβας Μητσοτάκη, µε την ίδια να προσφεύγει στη ∆ικαιοσύνη.  

*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 22 Απριλίου 2023.