Για τον ΣΥΡΙΖΑ όλοι οι άλλοι είναι κακοί. Είναι ανήθικοι και ανέντιµοι. ∆εν αγαπάνε τον λαό και µόνο αυτοί ως αριστεροί έχουν το προνόµιο της κοινωνικής ευαισθησίας.

Αυτή η ηθικοπλαστική προσέγγιση της πολιτικής βρίσκεται στην προµετωπίδα της αντιπολιτευτικής τακτικής της Κουµουνδούρου και αλίµονο σε όσους τολµήσουν να εκφράσουν διαφορετική άποψή ή στις εθνικές εκλογές ψηφίσουν τη Νέα ∆ηµοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για πρωθυπουργό. Σε µια τέτοια δυσάρεστη προοπτική, τα στελέχη της αξιωµατικής αντιπολίτευσης µε περίσσια αλαζονεία αρχίζουν τις αγριάδες, τον εκφοβισµό, την περιφρόνηση και την απαξίωση των πολιτών που µπορεί η επιλογή τους στις κάλπες να είναι άλλο κόµµα και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όσο κι αν επιχειρούν να υποδυθούν τους µετριοπαθείς, το κουσούρι να βλέπουν ως «ταξικούς εχθρούς» όσους δεν στοιχίζονται µε την Αριστερά δεν το έχουν αποβάλει. Θα σας υπενθυµίσω κάποια παραδείγµατα ενδεικτικά, όµως, της οπτικής που έχουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για όσους δεν ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρώην υπουργός Πολιτισµού Νίκος Ξυδάκης είχε χαρακτηρίσει «κωλοδεξιούς της ΕΡΕ» τους σηµερινούς κυβερνώντες, τσουβαλιάζοντας συλλήβδην µια ολόκληρη παράταξη την οποία ο ελληνικός λαός τίµησε µε την ψήφο του και της έδωσε αυτοδυναµία. Ο Χρήστος Σπίρτζης απειλούσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει στα πράγµατα µε το καλό ή µε το άγριο. Ο Νίκος Μανιός δήλωνε πως «εάν δεν ψηφίσετε ΣΥΡΙΖΑ, θα σας κόψουµε την καληµέρα». Η Πόπη Τσαπανίδου, εµµέσως πλην σαφώς, χαρακτήρισε χαµηλής νοηµοσύνης όσους ψηφίσουν Ν∆ στις εθνικές εκλογές, ερµηνεύοντας τη συγκεκριµένη εκλογική τους συµπεριφορά ως αποτέλεσµα της παραπλάνησης τους από τη Ν∆.

Δημοσιεύτηκε στο Secret των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ στις 8/4