Το νέο επικοινωνιακό αφήγημα που επινόησε ο Αλέξης Τσίπρας για να καλοπιάσει τους πολίτες, ελπίζοντας πως με αυτό τον τρόπο θα τον εμπιστευτούν για να του δώσουν μια ακόμη ευκαιρία στη διακυβέρνηση της χώρας, περιλαμβάνει το εξής σκεπτικό: «Σε συνθήκες κανονικότητας, θα είμαστε καλύτεροι και πιο αποτελεσματικοί για να κυβερνήσουμε».

Ουσιαστικά, αυτό ανέφερε στη χθεσινή συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ θέλοντας, από τη μια, να δείξει πως πρόσφερε έργο παλεύοντας με τα θηρία όσο ήταν πρωθυπουργός και, από την άλλη, να δημιουργήσει την ψευδαίσθηση στην κοινή γνώμη πως, αφού τα πήγε καλά σε αντίξοες συνθήκες, μπορεί να τα πάει άριστα τώρα που η χώρα δεν βρίσκεται υπό μνημονιακή πίεση.

Και ταυτόχρονα, τι άλλο κάνει για να συγκινήσει την κοινή γνώμη; Προπαγανδίζει με εντελώς αυθαίρετο τρόπο τη θέση πως εμείς, ως κόμμα, είμαστε όλοι καλά παιδιά, με καθαρά χέρια, λευκό ποινικό μητρώο σε επίπεδο πολιτικής, δεν έχουμε χορηγούς, δεν έχουμε χρηματοδότες και άλλα τέτοια τρισχαριτωμένα επιχειρήματα. Για να νομίζει ο κόσμος πως τα στελέχη της Αριστεράς είναι τίποτα «κοσμοκαλόγεροι», που δεν ξέρουν τα κόλπα της διαπλοκής, δεν έχουν την τεχνογνωσία να βγουν πλουσιότεροι από την πολιτική.

Πάνε με τον σταυρό στο χέρι. Και άμα κανείς ψάξει τα «Πόθεν Έσχες» τους, θα τον πιάσει ίλιγγος από τα μετρητά, τις μετοχές και τα ακίνητα που διαθέτουν.

Δημοσιεύτηκε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 10/4