Με μία μακροσκελή ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η πρώην αναπληρώτρια εκ. Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. και πρώην αντιδήμαρχος του Δήμου Αλίμου, Αναστασία Σημιτροπούλου, ανακοίνωσε την αποχώρησή της από τη δημοτική παράταξη «Αγαπώ τον Άλιμο», ανακοινώνοντας ταυτόχρονα την υποψηφιότητά της για τη δημαρχία.

Ειδικότερα, ξεκινώντας την ανάρτησή της με «πυρά» εναντίον της δημοτικής Αρχής, τονίζει: «Αγαπώ τον Άλιμο. Δεν αγαπώ αυτό που γίναμε», ενώ στη συνέχεια αναφέρεται σε αγεφύρωτες διαφορές ανάμεσα σε αυτήν και την παράταξη. «Ο λόγος της απόφασής μου σχετίζεται ευθέως με τις αγεφύρωτες πλέον διαφορές μου με τις επιλογές της παρούσας δημοτικής Αρχής σε ζητήματα οικονομικής διαχείρισης, κοινωνικών πολιτικών, δημοκρατικών διαδικασιών και διοικητικών επιλογών. Λάθη, συμπεριφορές και παραλείψεις που δεν μπορώ να αποδεχθώ», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Συνεχίζοντας με τους λόγους που οδήγησαν στην παραίτησή της, ανακοινώνει -στο τέλος της ανάρτησης- την υποψηφιότητά της για τη δημαρχία του Αλίμου. « Γι’ αυτό αποφάσισα να διεκδικήσω τη δημαρχία του Δήμου Αλίμου, τον τόπο που δραστηριοποιούμαι σε όλα τα χρόνια της ενήλικης ζωής μου, τον τόπο που πονάω και αγαπάω. Τον τόπο που κάποιοι όμως τραυματίζουν για να κλείσουν τις δικές τους πληγές. Και ταυτόχρονα τραυματίζουν το δικαίωμα στον λόγο όσων έντιμων επέμειναν στις αξίες τους, όσων αγαπούν πραγματικά τον Άλιμο. Δεν είναι η ώρα να μιλήσουμε για όλα αυτά, επιφυλάσσομαι όμως για το μέλλον. Έχουμε πολλά να πούμε στην πορεία. Κυρίως όμως έχουμε περισσότερα να κάνουμε. Έχουμε να κάνουμε άλματα πιο γρήγορα από τη φθορά».