Η ένταση που επικρατεί το τελευταίο διάστηµα στη Χαριλάου Τρικούπη εξαιτίας των όσων είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης στη συνέντευξή του για τις κυβερνήσεις συνεργασίας κρύβει από πίσω έναν δηµοσκόπο και έναν νεοφώτιστο σύµβουλο.

Σύµφωνα µε πληροφορίες, ο Στράτος Φαναράς της Metron Analysis, ο οποίος συνεργάζεται µε τον Νίκο Ανδρουλάκη, ερµηνεύοντας τα αποτελέσµατα όλων των δηµοσκοπήσεων από τα Τέµπη και µετά, κατέληξε στο συµπέρασµα ότι το ΠΑΣΟΚ σε µεγάλο βαθµό κατάφερε να βρεθεί εκτός κάδρου των ευθυνών, παρά το κυβερνητικό αφήγηµα για διαχρονικές ευθύνες.

Παράλληλα, έδωσε ιδιαίτερη έµφαση στο γεγονός ότι οι ψηφοφόροι στέφονται στις κυβερνήσεις συνεργασίας, αλλά και στο στοιχείο που δείχνει ότι ο πρωθυπουργός και ο Αλέξης Τσίπρα σχεδόν σε όλες τις δηµοσκοπήσεις ανταγωνίζονται τον «Κανένα».

Με βάση, λοιπόν, αυτά τα ευρήµατα, αποφασίστηκε η τακτική που θα ακολουθήσει η Χαριλάου Τρικούπη το επόµενο διάστηµα. Ολοι, ωστόσο, ανεξάρτητα µε το εάν συµφωνούν ή διαφωνούν µε τη στάση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, δείχνουν ως εµπνευστή της τακτικής τον Παναγιώτη ∆ουδωνή. Κάτι µου λέει ότι θα µείνει µε τον... µουντζούρη στο χέρι...

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» 1/4/23