Την 21η Μαΐου η Χριστίνα Αλεξοπούλου θα δώσει τη μάχη των εκλογών μέσα από το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Αχαΐα, ωστόσο την περασμένη Κυριακή η βουλευτής συμμετείχε στις εκλογές του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδας, ως ενεργό μέλος του τοπικού παραρτήματος Αχαΐας και στηρίζοντας δυναμικά την Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών.

Η Χριστίνα Αλεξοπούλου εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής στις εθνικές εκλογές του 2019, ωστόσο πριν οι συμπολίτες της την επιλέξουν για να εκπροσωπεί την Αχαΐα στην Εθνική Αντιπροσωπεία, η βουλευτής δραστηριοποιούνταν επαγγελματικά και επιχειρηματικά ως πολιτικός μηχανικός από το 1998. Μάλιστα πολλοί είναι αυτοί που σχολιάζουν ότι η Χριστίνα Αλεξοπούλου, είναι η πιο «τεχνοκράτισσα» βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, αφού ήταν μια επιτυχημένη μηχανικός των εργοταξίων, που έχει εκπροσωπήσει τον επάξια τον κλάδο της από θέσεις ευθύνης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ). 

alexopoulou_mixanikos
Έχει εργαστεί στον χώρο της υλοποίησης δημοσίων έργων, ατομικά ή μέσω εταιρειών της, όπως το Τεχνικό Γραφείο Χρ. Αλεξοπούλου και η Ασφαλτική Πατρών, έχει συμμετάσχει, επιβλέψει ή αναλάβει την υλοποίηση δεκάδων έργων μικρής και μεγάλης κλίμακας, στην ευρύτερη γεωγραφική περιφέρεια ΔΕΠΙΝ (Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησος, Ιόνια Νησιά). 

Με αφορμή τις εκλογές του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδας η βουλευτής Αχαΐας τονίζει ότι προτεραιότητα της πολιτείας, μετά και από εισήγηση του ΤΕΕ, αποτελεί ο προσεισμικός έλεγχος όλων των σχολείων, των νοσοκομείων και των υπηρεσιών του Δημοσίου, ενώ παράλληλα η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει προτείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση τη δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Ταμείου που θα χρηματοδοτεί την ενίσχυση των κατασκευών στις χώρες που παρουσιάζεται σεισμική δράση.
___________-__________
 

«Προχωρήσαμε σε πλειάδα έργων υποδομής αυτά τα τέσσερα χρόνια, δίνοντας πνοή στον δοκιμαζόμενο εδώ και καιρό κλάδο. Αυτό σημαίνει καινούριες δουλειές και προοπτική περαιτέρω αύξησης θέσεων εργασίας. Συνεχίζουμε τώρα με υπευθυνότητα στον προσεισμικό έλεγχο των δημοσίων κτηρίων, με σκοπό τη θωράκισή τους από τον εγκέλαδο. Η ψήφος εμπιστοσύνης των συναδέλφων στη Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών και η ανάδειξή της σε πρώτη δύναμη πανελλαδικά, αποτελεί επιβεβαίωση του σχεδιασμού και της αναγκαιότητας εκτέλεσης των έργων της κυβέρνησης», δήλωσε η Αχαιή Βουλευτής και συνεχάρη τους συναδέλφους της που εξελέγησαν σε όλη τη χώρα.