Έρευνα της εταιρείας Opinion Poll διενεργήθηκε στη δεύτερη εκλογική περιφέρεια του Πειραιά, σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr.  

Σύμφωνα με τα ευρήματα της μέτρησης, η Ν.Δ. δείχνει μεγάλες αντοχές στη Β' Πειραιά, έχοντας διαφορά μόλις 3,5% από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος στις εκλογές του 2019 είχε ποσοστό 38% έναντι 30% της Ν.Δ.

Σε επίπεδο προσώπων ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι ο βουλευτής Δημήτρης Μαρκόπουλος παρουσιάζεται κυρίαρχος στην περιφέρεια με διαφορά περί τις 20 μονάδες από τον δεύτερο, και συγκεντρώνοντας πάνω από το 55% της συνολικής «γαλάζιας» ψήφου.  

Όσο για τη δεύτερη εκλόγιμη θέση, μάχη δίνουν ο Γιάννης Τραγάκης με τον 37χρονο μηχανολόγο-μηχανικό Γιώργο Βρεττάκο, ο οποίος προέρχεται από την ΟΝΝΕΔ.  

Για την περίπτωση Μαρκόπουλου φαίνεται να επιβεβαιώνεται η θέση της Ντόρας Μπακογιάννη, πως δηλαδή «οι νεοδημοκράτες τιμωρούν όσους δεν αγωνίζονται για την παράταξη, αλλά και επιβραβεύουν με την ψήφο τους όσους δίνουν μάχες», αν λάβουμε υπόψη ότι ο Πειραιώτης βουλευτής ήταν από τα στελέχη της Ν.Δ. που βγήκαν μπροστά για την προβολή των κυβερνητικών θέσεων όσον αφορά την τραγωδία των Τεμπών.