Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της UEFA Αλεκσάντερ Τσεφέριν είχε πριν από δυο μέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η θέση για elite διαιτητές στα play off φαίνεται ότι υιοθετήθηκε και από τον πρωθυπουργό καθώς σκοπός του τηλεφωνήματος, σύμφωνα με τη στήλη Big Mouth του powergame.gr, ήταν η υποβολή του αιτήματος από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης για την αποστολή διαιτητών από τα πέντε καλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης. 

Τι αναφέρει το Big Mouth

-Η θέση για elite διαιτητές στα play off φαίνεται ότι υιοθετήθηκε (μεταξύ των άλλων) και από τον πρόεδρο Μητσοτάκη, άριστο γνώστη των ποδοσφαιρικών, αλλά όπως προκύπτει και των όσων τραγελαφικών διαδραματίζονται (εσχάτως) στους κόλπους του ελληνικού ποδοσφαίρου. Όπως πληροφορούμαι ο πρωθυπουργός πριν από δυο μέρες σήκωσε το τηλέφωνο και επικοινώνησε με τον πρόεδρο της UEFA Αλεκσάντερ Τσεφέριν. Σκοπός του τηλεφωνήματος ήταν η υποβολή του αιτήματος από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης (νομίζω ότι δεν πάει πιο ψηλά) για την αποστολή διαιτητών από τα πέντε καλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Γιατί ο πρόεδρος Κυριάκος, που ξέρει να βλέπει μπάλα, δεν παραμυθιάζεται από τις λογικές Μπαλτάκου, ο οποίος φέρνει διαιτητές από το αλβανικό και δεν ξέρω γω ποιο άλλο πρωτάθλημα. Επειδή ο Μητσοτάκης δεν σκοπεύει να ρισκάρει εν μέσω προεκλογικής περιόδου, και όταν λέω να ρισκάρει, εννοώ να δει τη φίλαθλη κοινή γνώμη στους δρόμους, έκρινε σκόπιμο να σηκώσει το τηλέφωνο και να καταθέσει ο ίδιος το αίτημα για τους elite διαιτητές. Μετά απ΄ αυτό δεν νομίζω πως υπάρχουν και πολλά περιθώρια για τους παράγοντες της ΕΠΟ, ο πρόεδρος της οποίας έστειλε μια επιστολή χωρίς, ωστόσο να διευκρινίζει ότι ζητά διαιτητές από τα πέντε καλύτερα πρωταθλήματα. Πάντως η παρέμβαση Μητσοτάκη, καταδεικνύει τη βούληση της κυβέρνησης να δώσει τέλος στο τσίρκο που βλέπουμε να παίζεται το τελευταίο διάστημα στα ελληνικά γήπεδα.

! Αν θυμάστε ο ευρωβουλευτής Παπαδημούλης διέθετε σε μετανάστες αρκετά από τα 10αδες ακίνητα που έχει στην κατοχή του, εισπράττοντας χρήματα της ΕΕ. Με αφορμή την ερώτηση που κατέθεσε ο ίδιος χθες, που έχει ως στόχο να μπλοκάρει στο Ευρωκοινοβούλιο τη χρηματοδότηση του φράχτη στον Έβρο, ένας υποψιασμένος φίλος μου, μεταξύ σοβαρού κι αστείου μου είπε: «Πελάτες ψάχνει ο άνθρωπος…».