Απέναντι στην «ανθρωποφαγία» που επιχειρεί να επιβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ, στη Ν.∆. αντιστέκονται πολλοί «γαλάζιοι» βουλευτές, οι οποίοι στα πηγαδάκια της Βουλής προβληµατίζονται για τη στάση του πρώην υπουργού Υποδοµών στην επερχόµενη εκλογική µάχη.

Οι απόψεις φυσικά διίστανται και οι βουλευτές είναι διχασµένοι σε εκείνους που υποστηρίζουν το δικαίωµα του Κ. Καραµανλή να δοκιµαστεί στην κάλπη και στους άλλους, που υποστηρίζουν ότι µετά την τραγωδία... καλό θα ήταν να «παίξει πάγκο». Μέσα σε εκείνους που αντιστέκονται ανοιχτά, και ο Μάξιµος Σενετάκης.

Ο βουλευτής Ν.∆. Ηρακλείου, µιλώντας µε άλλους συναδέλφους, έλεγε ότι ερωτάται διαρκώς για το αν ο Κ. Καραµανλής θα πρέπει να είναι ή όχι στα ψηφοδέλτια της Ν.∆. Χωρίς να αποφεύγει να πάρει θέση, τόνισε ότι οι πολιτικοί κρίνονται από τον λαό, όχι από τις πολιτικές επιδιώξεις των αντιπάλων τους, και ότι στη συγκεκριµένη περίπτωση ο πρώην υπουργός θα πρέπει να κριθεί από τους συµπολίτες του για τη στάση πολιτικής ευθιξίας που επέδειξε στην τραγωδία, αλλά και για το «εξαιρετικά σηµαντικό», όπως σηµειώνει, έργο στο υπουργείο Υποδοµών και όχι να επιβληθεί στη Ν.∆. αυτό που θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Από εκεί και πέρα, όµως, σχολιάζει ότι το θέµα είναι τι θα αποφασίσει ο ίδιος, σε συνεννόηση και µε τον Κ. Μητσοτάκη. Μια απόφαση που, όπως αφήνει να εννοηθεί ο κ. Σενετάκης, οφείλει να προτάσσει τη διατήρηση της ενότητας και της οµοψυχίας της παράταξης και να αντιµετωπίζει τη συστηµατική προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να διασπείρει διχόνοια µεταξύ «καραµανλικών» και «µητσοτακικών»…

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 18/3/23