Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται σκληρές κόντρες νυν βουλευτών και υποψηφίων στην εκλογική περιφέρεια της Αττικής, ενόψει της πρώτης κάλπης που αναμένεται να στηθεί προς τα τέλη Μαΐου.

Μια από τις πιο σκληρές μάχες δίνεται στον Νότιο Τομέα της Αθήνας. Η νυν βουλευτίνα Τόνια Αντωνίου, που θέλει να επιβεβαιώσει την κυριαρχία της και διαθέτει μεγάλα ερείσματα στον κομματικό και αυτοδιοικητικό χώρο, θα κονταροχτυπηθεί για την έδρα με δύο γνωστά πρόσωπα στους ψηφοφόρους του κόμματος. Τον πρώην Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Στέφανο Ξεκαλάκη και τον πρώην εκπρόσωπο Τύπου Παύλο Χρηστίδη.

Μεγάλος αναμένεται ο ανταγωνισμός και στον Δυτικό ανάμεσα στην Νάντια Γιαννακοπούλου που διαθέτει μεγάλα ερείσματα στην περιοχή και στον Μιχάλη Καρχιμάκη.

Στη Β΄ Πειραιά, που θεωρείται πολύ πιθανό να δώσει μία έδρα για το ΠΑΣΟΚ, οι δύο υποψήφιοι που θα δώσουν σκληρή μάχη για μια θέση στην ελληνική βουλή είναι ο Χρήστος Σαλελές και ο Δημήτρης Διαμαντίδης, γιος του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ.

Όσον αφορά τον Βόρειο Τομέα, η Χαριλάου Τρικούπη στις εκλογές με απλή αναλογική αισιοδοξεί ότι θα εκλέξει και δεύτερο βουλευτή.

Με δεδομένο ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος ξεκινά με τρίποντο από τα αποδυτήρια και αναμένεται να σαρώσει εκ νέου σε ψήφους, για τη δεύτερη θα «κονταροχτυπηθούν» τέσσερα πρόσωπα: Η Κατερίνα Μπατζελή, η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Μιλένα Αποστολάκη, η «παπανδρεϊκιά» Έφη Χαλάτση και ο δημοσιογράφος Ανδρέας Παπαδόπουλος, ο οποίος κάνει ντεμπούντο στην εκλογική αρένα.

Στην A' Αθήνας έχει ήδη ξεχωρίσει το δίδυμο και αναμένεται σκληρή μάχη ανάμεσα στον νυν βουλευτή Κώστα Σκανδαλίδη, που διεκδικεί ακόμα μια βουλευτική θητεία και στον Παύλο Γερουλάνο, ο οποίος διαθέτει ισχυρά ερείσματα στην τοπική αυτοδιοίκηση και τα τελευταία χρόνια έχει κερδίσει έδαφος στις γειτονιές της Αθήνας.