Δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα.

Μέσα στην τραγωδία των Τεμπών αποκαλύφθηκε ότι η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων, που ιδρύθηκε με πίεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εποπτεία του σιδηροδρομικού χώρου λόγω ιδιωτικοποίησης, απέμεινε ένα κενό κουφάρι. Μόλις με 12 υπαλλήλους, συν δύο που «επέστρεψε» ο ΣΥΡΙΖΑ την περασμένη εβδομάδα λόγω κατακραυγής, ξύπνησε απότομα και ηχηρά για να μας ανακοινώσει πως ανακάλυψε, έπειτα από 57 νεκρούς και μια τραγωδία που βύθισε τη χώρα στο πένθος, ότι αποδεικνύεται πλημμελής η εκπαίδευση του μοιραίου σταθμάρχη και της «φουρνιάς» του.

Μάλιστα, μας λέει με τραγική καθυστέρηση ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται σε κρίσιμα πόστα οι πλημμελώς εκπαιδευμένοι. Ο ΣΥΡΙΖΑ που έχει επιλέξει την… ανεξάρτητη πρόεδρο έσπευσε να βρει «συγκλονιστική» τη διαπίστωση αυτή και να πουλήσει αντιπολίτευση μέσω της (πολύ εκνευρισμένης εσχάτως) Πόπης Τσαπανίδου.

«Μικροκομματικά»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυρία Τσαπανίδου αξιοποιούν μικροκομματικά ένα πόρισμα της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων, το οποίο ήρθε εκ των υστέρων να θέσει ζητήματα ασφαλείας που εμπίπτουν στον εποπτικό της ρόλο, ενώ αν είχε διαπιστώσει ότι υπάρχει πρόβλημα, είχε αρμοδιότητα και υποχρέωση να δράσει εγκαίρως», απαντάει ευλόγως το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Όλοι μας οφείλουμε να αναρωτιόμαστε, όμως, γιατί οι περισσότερες Αρχές στέκουν εκεί ως κουφάρια γυμνά και η ζωή σε αυτή τη χώρα τραβάει την ανηφόρα.

*Δημοσιεύτηκε στην Απογευματινή της Κυριακής στις 19 Μαρτίου 2023.