Τη χρυσή τοµή ώστε να υπάρξει... η λογική της συναίνεσης στα πρόσωπα που θα κληθούν να φωτίσουν τα «γιατί» της τραγωδίας των Τεµπών, σε ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσµών και ∆ιαφάνειας, αναζητούν κοινοβουλευτικοί αξιωµατούχοι.

Σύµφωνα µε πληροφορίες, παρά τα όσα δηλώνουν από την αντιπολίτευση, αλλά και όσα διαρρέουν από τα µικρά κόµµατα, για την ώρα δεν υπάρχει στον κοινοβουλευτικό σχεδιασµό η ύπαρξη της Επιτροπής Θεσµών και ∆ιαφάνειας µε αντικείµενο συνεδρίασης τις ευθύνες και τα αίτια της τραγωδίας. Ενδεχοµένως να προηγηθεί µια προ ηµερησίας συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών στη Βουλή, που θα την προκαλέσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, έχοντας στα χέρια του όλους τους άσους για να απαντήσει στα πυρά του ΣΥΡΙΖΑ και να δώσει το χρονοδιάγραµµα των παρεµβάσεων και των πολιτικών που πρέπει να παρθούν και ακολούθως να ανακοινώσει τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη των εκλογών.

Την ίδια στιγµή, αγωνία και άγχος έχουν κατακλύσει τους βουλευτές, που προετοιµάζονται και τρέχουν τόσο καιρό προεκλογικό µαραθώνιο και που ξαφνικά σταµάτησε. Το επίµαχο θέµα που απασχολεί τα πηγαδάκια όλων των κοµµάτων είναι ένα και µοναδικό: Πότε θα γίνουν οι εκλογές στη σκιά των Τεµπών. Πολλοί βουλευτές, συντετριµµένοι από το δυστύχηµα, προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν τις κινήσεις που θα ακολουθήσει το Μαξίµου και τις διαθέσεις του πρωθυπουργού για εκλογές. Μάλιστα, από ένα γκάλοπ του καφενείου φαίνεται πως οι «γαλάζιοι» βουλευτές είναι µοιρασµένοι στα δύο. Οι µισοί θέλουν εκλογές τώρα και άµεσα, χωρίς καθυστερήσεις, δηλαδή δεν θέλουν να φύγουν από τον αρχικό σχεδιασµό για τις 9 Απριλίου (πρώτη Κυριακή των εκλογών). Οι άλλοι µισοί προτιµούν να πάνε οι εκλογές πολύ αργότερα και όταν η ελληνική κοινωνία επανέλθει σε τροχιά... κανονικότητας!

Δημοσιεύτηκε στο Secret των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ στις 11/3