Χυδαίο ψέμα και αθλιότητα χαρακτήρισε η Νίκη Κεραμέως την αναφορά του Kontra Channel για δήθεν παρουσία της σε προεκλογικού χαρακτήρα συγκέντρωση, εν μέσω εθνικού πένθους, το βράδυ της περασμένης Πέμπτης.

Την αναφορά συνόδευε βίντεο που, όμως, όπως αποδείχθηκε, ήταν από το 2019. Σε ανάρτησή της στο Twitter η υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι μετά την τραγωδία στα Τέμπη ακύρωσε όλες τις συγκεντρώσεις και συνεστιάσεις. Κάτι που εκ των υστέρων αναγνώρισε και το τηλεοπτικό κανάλι ζητώντας συγγνώμη.

Η δημοσιογράφος του καναλιού Νατάσα Γιάμαλη σε ανάρτησή της έγραψε: «Η αναφορά κατά τη διάρκεια της εκπομπής της Παρασκευής σχετικά με την παρουσία της κ. Κεραμέως σε κλειστή εκδήλωση στην Κηφισιά ήταν λάθος. Το λάθος πρέπει να αναγνωρίζεται και να διορθώνεται, ειδικά όταν δεν γίνεται με πρόθεση. Δεσμευόμαστε ότι θα επανορθώσουμε κατά τη διάρκεια της εκπομπής της Δευτέρας, όπως άλλωστε κάθε δημοσιογράφος που σέβεται την αλήθεια οφείλει να κάνει».

Ωστόσο, τα fake news σε βάρος της υπουργού είχαν και άλλο «επεισόδιο» καθώς η εφημερίδα «Δημοκρατία» ανέφερε κάτι παρεμφερές. Συγκεκριμένα, ότι ήταν παρούσα σε εκδήλωση στο γνωστό ζαχαροπλαστείο «Βάρσος», η οποία όμως έγινε πριν από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. «Ήμουν σπίτι μου και δεν ήμουν σε κανένα μαγαζί στην Κηφισιά. Και όλως τυχαίως η εφημερίδα “Δημοκρατία” έχει ακριβώς την ίδια δήθεν είδηση - και αναφέρεται σε εκδήλωση στον Βάρσο που όμως έγινε Τρίτη πριν από το δυστύχημα και όχι Πέμπτη», σχολίασε στα social media η κυρία Κεραμέως.