Τέλος έλαβε το σίριαλ µε τον Χριστόφορο Μπουτσικάκη στον Πειραιά. Μία ηµέρα µετά την ανακοίνωση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι ο βουλευτής αναλαµβάνει ρόλο στην Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα της Ν.∆., ο ίδιος µέσω της «Απογευµατινής» επισηµοποίησε την απεµπλοκή του από την εξίσωση των «γαλάζιων» ψηφοδελτίων.

Η εν λόγω εξέλιξη ήταν αποτέλεσµα συνάντησης που είχε στα µέσα της εβδοµάδας ο βουλευτής στο Μαξίµου, αλλά και συζητήσεών του µε τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μαθαίνουµε µάλιστα, ότι στο πλαίσιο των συγκεκριµένων επαφών οριστικοποιήθηκε και η µη κάθοδός του για τον ∆ήµο Πειραιά, καθώς υπάρχει πλάνο ανάληψης κυβερνητικού ρόλου µετά τις εκλογές.

Ως εκ τούτου, σε Μαξίµου και Πειραιώς προσανατολίζονται σε µοντέλο... Θεσσαλονίκης και Ζέρβα, όπου η Ν.∆. δεν θα κατεβάσει, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, υποψήφιο απέναντι στον νυν δήµαρχο, αφήνοντας τις κοµµατικές δυνάµεις να λειτουργήσουν ελεύθερα.

Στην κατεύθυνση αυτή οδήγησαν, σύµφωνα µε πληροφορίες, οι µυστικές και οι φανερές δηµοσκοπήσεις που διενεργήθηκαν τον τελευταίο χρόνο στον Πειραιά και αποτυπώνουν µια εξαιρετική εικόνα για το έργο του Γιάννη Μώραλη και συντριπτική δυναµική υπέρ του. Εξάλλου, εδώ και καιρό υπήρχαν άκρως θετικές εισηγήσεις στα «γαλάζια» κέντρα αποφάσεων για τον δήµαρχο, µε τους εµπνευστές τους να φαίνεται ότι δικαιώνονται από την πραγµατικότητα.

Κατά τα άλλα, ο γιατρός Νίκος Βλαχάκος, που όλο αυτό το διάστηµα καταγράφει δυναµική στις µετρήσεις, ετοιµάζεται για υποψήφιος βουλευτής.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 24/2