Η κίνηση του Παύλου Πολάκη να αµφισβητήσει δηµόσια την απόφαση των οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ για τα ψηφοδέλτια, λέγοντας µάλιστα ότι δεν θα είναι ο ίδιος υποψήφιος εάν δεν συµπεριληφθεί στις λίστες και ο στενός του φίλος Μιχάλης Χαιρετάκης, πέρα από το ότι επισκίασε µια σηµαντική κοµµατική διαδικασία, έβαλε σε δεύτερη µοίρα την υπόθεση Νικολάου, στην οποία είχε επενδύσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Κι αυτό γιατί το πόρισµα του Σ∆ΟΕ προς την Εισαγγελία Οικονοµικού Εγκλήµατος σχετικά µε τις απευθείας αναθέσεις ύψους 2 εκατοµµυρίων ευρώ για την καταπολέµηση του κοροναϊού επί των ηµερών της Σοφίας Νικολάου -όταν ήταν στη Γενική Γραµµατεία Αντεγκληµατικής Πολιτικής (ΓΓΑΠ)- επιβεβαιώνει το περιεχόµενο της µηνυτήριας αναφοράς που είχαν καταθέσει τον Μάιο του 2021 κατά της Σ. Νικολάου οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης, Χρήστος Σπίρτζης και Θεόφιλος Ξανθόπουλος, µε βάση την οποία διατάχτηκε ενδελεχής έλεγχος.

Στην Κουµουνδούρου θεωρούσαν λοιπόν την εξέλιξη αυτή ως ιδιαίτερα σοβαρή, γιατί επιβεβαιώνει µε τον πιο επίσηµο τρόπο την κριτική που έκαναν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση εκείνη την εποχή.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 24/2/23