Ο Κώστας Αρβανίτης από τις Βρυξέλλες, όπου παντελονιάζει τον παχυλό του μισθό, νομίζει ότι κάνει αντίσταση κατά της χούντας των Αθηνών. Και αυτό διότι στην κριτική που του ασκείται πως δυσφημεί τη χώρα με όσα υποστηρίζει δημοσίως, τι επιχείρημα σκαρφίστηκε ο μπαγάσας για να βγει ξανά από πάνω;

Πως και ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο Εθνάρχης, όταν βρισκόταν εξόριστος στο Παρίσι, δίνοντας αγώνα εναντίον της χούντας των συνταγματαρχών, δεν το έκανε για να δυσφημήσει τη χώρα, αλλά για να πολεμήσει το καθεστώς.

Προτείνουμε στον κ. Αρβανίτη, εφόσον αρέσκεται σε τέτοιου είδους ανιστόρητες συγκρίσεις, επιστρατεύοντας κάθε είδους κωμική επιχειρηματολογία, να ζητήσει απ’ τους «συντρόφους» του στην Ελλάδα να μην πληρώνονται κάθε μήνα από τη Βουλή της χούντας των Αθηνών του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και ο ίδιος σε ένδειξη συμπαράστασης να απαρνηθεί τις μισθολογικές του απολαβές στην Ευρωβουλή, να επιστρέψει στη χώρα και ως γνήσιος αμφισβητίας του καθεστώτος που μας κυβερνά και μας καταδυναστεύει να κάνει από εδώ αντίσταση και όχι απ’ τα σαλόνια των Βρυξελλών. Αλλιώς, μη δουλεύεις εκ του ασφαλούς τον κόσμο που σε ακούει. Γίνε το προσωπικό του παράδειγμα, κατέβα στην Ελλάδα και δόξασε τους αγώνες της Αριστεράς, κάνοντας απεργία πείνας έξω από την ελληνική Βουλή ή το Στρασβούργο, να πέσει η χούντα Μητσοτάκη.

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Απογευματινή