Σε προεκλογική περίοδο, ανεξαρτήτως του τελικού χρόνου των εκλογών, βρίσκονται οι «πράσινοι» υποψήφιοι ανά την Ελλάδα που έχουν ξεκινήσει ήδη τις περιοδείες τους και έχουν ριχτεί στη μάχη.

Δύο δύσκολες περιφέρειες στις επόμενες εκλογές φαίνεται πως θα είναι η Α' και Β' Θεσσαλονίκης, καθώς θα διεξαχθούν μεγάλα ντέρμπι για μια θέση στη ελληνική Βουλή.

Όσον αφορά την Α' Θεσσαλονίκης, φαίνεται να έχει ξεχωρίσει το δίδυμο. Για την πρωτιά «κονταροχτυπιούνται» ο νυν βουλευτής Χάρης Καστανίδης, που διαθέτει σημαντικές δυνάμεις στην περιοχή και ισχυρούς δεσμούς με το ποντιακό στοιχείο λόγω καταγωγής, και ο «ανδρουλακικός» Αντώνης Σαουλίδης, οποίος ήταν ένα από τα πρόσωπα που έτρεξαν την υποψηφιότητα του Νίκου Ανδρουλάκη στις εσωκομματικές εκλογές.

Σκληρή είναι και η μάχη στη Β' Θεσσαλονίκης. Εκεί, ο νυν βουλευτής Γιώργος Αρβανιτίδης δίνει τον υπέρ πάντων αγώνα για να παραμείνει στη Βουλή. Επιχειρεί να αξιοποιεί τα πλεονεκτήματα που έχει αποκτήσει από τη θητεία του στο Κοινοβούλιο, αλλά και να συντηρήσει τα υψηλά ποσοστά δημοφιλίας που απολαμβάνει στην περιοχή. Στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη ηγεσίας στο Κίνημα Αλλαγής, ο βουλευτής της Β' Θεσσαλονίκης είχε στηρίξει σκληρά την υποψηφιότητα του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Απέναντί του έχει έναν δυνατό παίκτη. Ο λόγος για τον επιχειρηματία Κώστα Πετρίδη, ο οποίος έχει χτίσει ισχυρές συμμαχίες και ερείσματα στην περιοχή, ενώ δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο πως τον τελευταίο καιρό αυξάνει τη δημοτικότητά του. Ταυτόχρονα, επενδύει κυρίως στις καλές σχέσεις που διατηρεί με ένα μεγάλο κομμάτι του κομματικού μηχανισμού της περιοχής, αλλά και στις πολύ καλές προσβάσεις σε αυτοδιοικητικά δίκτυα.