Η επαναφορά του θέµατος της συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. από την κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ έφερε, όπως ήταν αναµενόµενο, νέα τρικυµία στην Κουµουνδούρου. Οσοι από την εσωκοµµατική αντιπολίτευση διαφωνούσαν µε τη συγκυβέρνηση µε τον Πάνο Καµµένο βρήκαν την ευκαιρία να ρίξουν τα «βέλη» τους εναντίον του αρχηγού της αξιωµατικής αντιπολίτευσης, υποστηρίζοντας ότι η ιστορία αυτή θα ακολουθεί το κόµµα τους για πάντα.

Ετσι, η Κουµουνδούρου εµφανίστηκε µέσω της εκπροσώπου της, Πόπης Τσαπανίδου, να εξηγεί τους λόγους της συνεργασίας, επισηµαίνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συνεργάστηκε µε τους Ανεξάρτητους Ελληνες όταν το ΠΑΣΟΚ ήταν σε συµµαχία µε τη Ν.∆. του Αντώνη Σαµαρά.

Επεσήµανε ακόµα ότι ο Αλέξης Τσίπρας, επιµένοντας στις αρχές του, συγκρούστηκε µε τον Πάνο Καµµένο για τη Συµφωνία των Πρεσπών, αψηφώντας το πολιτικό κόστος.

Το σηµαντικότερο σηµείο, ωστόσο, της δήλωσης της εκπροσώπου του κόµµατος της αξιωµατικής αντιπολίτευσης ήταν αυτό που αφορούσε τα συµπεράσµατα που έβγαλε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη συνεργασία του µε τους ΑΝ.ΕΛ., αφήνοντας να εννοηθεί ότι το ζήτηµα έχει απασχολήσει ιδιαίτερα τα κοµµατικά όργανα της Κουµουνδούρου.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 11/2