Με αφορµή την επιστροφή του Θωµά στο Μαξίµου, δεν ξέρω πώς θυµήθηκα τον Χάρη Ηλιάδη της Goldman Sachs, που, εκτός όλων των άλλων, είναι και στενός φίλος και συνεργάτης (µε την καλή έννοια) της V+O.

Επ’ αυτού δεν χρειάζονται και πολλές εξηγήσεις. Αρκεί κανείς να κάνει µια βόλτα στους πελάτες του Ηλιάδη, οι οποίοι (όχι όλοι) είναι κοινοί µε τη V+O. Ε, πού θα πήγαινε ένας τόσο µεγάλος και τρανός Investment Banker; Στα επικοινωνιακά ψιλικατζίδικα της γειτονιάς ή στο super market; Η απάντηση είναι σχεδόν αυτονόητη, γι’ αυτό και δεν θα την παραθέσω.

Απεναντίας, διαβάζοντας χθες το οικονοµικό site powergame.gr, δεν σας κρύβω ότι µπήκαν ψύλλοι (και όχι λίγοι) στ’ αυτιά µου. Οπως αντιλαµβάνεστε, αναφέροµαι στην πληροφορία που θέλει τον Ηλιάδη να έχει βάλει πλώρη για τα ψηλά πατώµατα της Εθνικής Τράπεζας. Και όταν λέω «ψηλά», εννοώ αυτά όπου βρίσκεται σήµερα ο συναγωνιστής Παύλος Μυλωνάς.

∆εν ξέρω αν ισχύει ή όχι η σχετική πληροφορία-φήµη και δεν θα σας κρύβω ότι δυσκολεύοµαι να την τσεκάρω. Απεναντίας, γνωρίζω, και µάλιστα από πρώτο χέρι, ότι τόσο ο Ηλιάδης όσο και τα παιδιά της V+O είναι συνεργάτες (και δη στενοί) του νυν διευθύνοντος συµβούλου της τράπεζας.

Επίσης γνωρίζω ότι ποτέ αυτά τα καλά παιδιά, οι Βαρβιτσιώτης - Ολύµπιος, δεν θα έκαναν οποιοδήποτε παιχνίδι εις βάρος του πελάτη τους. Απλά, εδώ έχω µπερδευτεί, γιατί εν προκειµένω έχουν και τον νυν και τον επίδοξο. Σε κάθε περίπτωση, θέλω να κρατήσετε ότι, αν κάτι διακρίνει τον Θωµά, είναι η µπέσα του.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» στις 4/1