Στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ για την αρχηγία του κόµµατος ο Ανδρέας Λοβέρδος είχε έρθει πρώτος στην Ανατολική Αττική.

Τι σηµαίνει αυτό; Πως όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές του κόµµατος στην περιοχή αναζητούν στήριξη από τους «τοπικούς αντιπροσώπους» ή, αν θέλετε, «κοµµατάρχες» του πρώην υπουργού.

Και αυτοί δεν είναι λίγοι, αλλά σχεδόν όλοι. Βέβαια, από τις πληροφορίες που έχω συγκεντρώσει η εικόνα που υπάρχει είναι πως τους «λοβερδικούς» της Ανατολικής Αττικής τούς έχει «καπαρώσει» στη συντριπτική τους πλειονότητα ο πρώην γραµµατέας της Κ.Ε. του κόµµατος, Μανώλης Χριστοδουλάκης, υποψήφιος στη συγκεκριµένη εκλογική περιφέρεια.

Οφείλω να οµολογήσω πως πρόκειται για µια ακατανόητη «συµµαχία» ανάµεσα σε Λοβέρδο και Χριστοδουλάκη, δεδοµένου πως ο τελευταίος στις εσωκοµµατικές εκλογές στήριζε για αρχηγό του ΠΑΣΟΚ τον Γ. Παπανδρέου, τον οποίο ο Λοβέρδος θεωρεί βασικό υπαίτιο για τον αποκλεισµό του από τον δεύτερο γύρο της προεδρικής εκλογής στο κόµµα. Εκτός και αν από τη στήριξη των «λοβερδικών» στον Μ. Χριστοδουλάκη επωφελείται διά της «αµφίπλευρης» βοήθειας που και αυτός θα προσφέρει στη σταυροδοσία και κάποια άλλη υποψηφιότητα στην ίδια περιοχή, που είχε ταχθεί στο παρελθόν υπέρ του Α. Λοβέρδου για την προεδρία του κόµµατος. Θα µάθω λεπτοµέρειες και θα επανέλθω...

Δημοσιεύθηκε στο Secret το Σάββατο 4/2